Pārdaugavā konstatēti vairāki pulcēšanās gadījumi kopīgām sporta aktivitātēm (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

19.martā pāris stundu laikā RPP Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par trim dažādām ar sportu saistītām aktivitātēm. Vienā gadījumā tika konstatēts, ka, neraugoties uz to, ka sporta stadioni ir slēgti apmeklētājiem, vienā atpūtas vietā bija sapulcējušies 69 sportot gribētāji. Uz notikuma vietu izsakti arī Valsts policijas darbinieki. Pēc policistu aizrādījumiem un pārrunām visi pameta notikuma vietu.

Savukārt citā gadījumā tika saņemta informācija par organizētu treniņu bērniem Imantas meža masīvā. Ierodoties notikuma vietā, kārtības sargi konstatēja 21 bērnu, kuri tajā brīdī spēlēja bumbu, lēca ar lecamauklām. Klāt bija arī pieaudzis vīrietis, kurš apgalvoja, ka vienkārši pieskatot bērnus, bet neesot treneris. Vīrietis stāstīja, ka 21 bērns mežā vienkopus gadījies nejauši un šo bērnu vecāki vienkārši lūguši viņu bērnus pieskatīt, kamēr paši vecāki izstaigāšoties pa mežu. Ņemot vērā, ka vīrieša sacītais neizklausījās ticami, informācija nodota Valsts policijai izvērtēšanai.

Tāpat konstatēts gadījums, kurā vairāki nepilngadīgie rāpušies pāri stadiona žogam. Policijas ierašanās brīdī daļa nepilngadīgo aizbēga, bet divi palika notikuma vietā. Par notikušo informēti bērnu vecāki, kā arī Valsts policija.

Valsts policijā portālam TVNET pastāstīja, ka aizvadītajā diennaktī policija veikusi 464 pārbaudes par ārkārtējās situācijas aizliegumu un ierobežojumu neievērošanu, konstatēti 38 pārkāpumi.

"Mēs saprotam vēlmi sportot un patiesi priecājamies, ka bērni brīvo laiku vēlas pavadīt aktīvi, taču atgādinām, ka pašlaik mācību iestādēm pieguļošie stadioni ir slēgti. Arī patvaļīga iekļūšana šādā stadionā uzskatāma kā pārkāpums," norāda pašvaldības policija.

Tāpat nav pieļaujams rīkot organizētus treniņus un mēģināt iestāstīt, ka treniņa apmeklētāji norises vietā sapulcējušies pavisam nejauši.

Policijas mērķis nav sodīt visus pēc kārtas, taču, ja iedzīvotāji ierobežojumus turpinās neievērot, policijai būs jāpiemēro sodi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu