Vairāk nekā 10 Liepājas tekstiluzņēmumi pauduši gatavību sākt ražot aizsargmaskas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sejas maska. Ilustratīvs foto.
Sejas maska. Ilustratīvs foto. Foto: Reuters/ScanPix

Vairāk nekā 10 Liepājas tekstilrūpniecības uzņēmumi pauduši gatavību sākt ražot aizsargmaskas, pastāstīja Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks stratēģiskās plānošanas jautājumos Uldis Sesks. 

"Šodien domē notika tikšanās ar nozares uzņēmumiem un vairāk nekā 10 uzņēmumi pauduši gatavību iesaistīties aizsargmasku ražošanā, kā arī izstrādājuši savus masku paraugus. Protams, ražošanas sākšanai nepieciešama ražošanas procesu pārkārtošana, bet to uzņēmumi var izdarīt pāris dienu laikā," stāstīja Sesks. 

Viņš norādīja, ka Liepājas uzņēmumiem ir potenciāls saražot līdz pat vienam miljonam masku mēnesī. 

"Jāsaprot, ka masku šūšana ir roku darbs, tāpēc maskas varētu būt nedaudz dārgākas par Ķīnā ražotajām," piebilda Sesks.

Viņš skaidroja, ka primāri ar šīm maskām varētu apgādāt medicīnas iestāžu, policijas, sociālo dienestu darbiniekus, kā arī iedzīvotājus. Sesks pauda pārliecību, ka jau nākamās nedēļas sākumā aizsargmaskas varētu parādīties arī Liepājas veikalos. 

"Patlaban viens uzņēmums - "Tonus Elast" jau ražo maskas no Polijā iegādāta materiāla, ir iespējams izmantot arī "Lauma Fabrics" saražotos materiālus. "Tonus Elast" saražoto jau iepērk Liepājas pašvaldība, lai nodrošinātu pašvaldības un valsts policijas darbiniekus, sabiedriskā transporta vadītājus, sociālos dienestus," sacīja Sesks. 

Jautāts, kādā veidā varētu nodrošināt visas Latvijas iedzīvotājus, Sesks norādīja, ka iespējas ir dažādas. Interesi par masku iegādi jau ir izrādījušas vairākas pašvaldības, tāpat iespējamo masku modeļu paraugi nosūtīti arī Nacionālajam veselības dienestam, lai izvērtētu, kuri būtu piemērotākie, ieviešami ražošanā un kā nodrošināt to izplatīšanu. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu