Cilvēkus mudina retāk apmeklēt lielveikalus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tirdzniecības centrs "Olimpia"
Tirdzniecības centrs "Olimpia" Foto: TVNET

Tirdzniecības centrs "Spice" aicina sabiebrību apmeklēt veikalus retāk un stundās ar mazāku veikalu apmeklējumu, kā arī kopumā izvērtēt nepieciešamību doties uz lielveikalu, informēja "Spice" pārstāvji.

Vienlaikus "Spice" atgādina, ka, ja tomēr pastāv vajadzība doties iepirkties, pats galvenais ir ievērot visus noteikumus - gan atbildīgo iestāžu izsludinātos, gan arī, piemēram, tirdzniecības centros izvietoto informāciju. Aizsardzībai pret saslimšanu primāri vajadzētu pēc iespējas vairāk izvairīties no kontakta ar cilvēkiem un uzturēšanās publiskās vietās, kur pulcējas daudz cilvēku, tādējādi samazinot uzņemto vīrusu daudzumu.

"Spice", balstoties uz infektologu ieteikumiem, aicina neaizmirst par roku higiēnu un ieturēt divu metru sasvstarpējo distanci, ņemot vērā, ka apkārt var būt cilvēki, kuri pat nenojauš, ka ir inficējušies. Tāpat jāievēro atbildīgo iestāžu norādes.

Vienlaikus lielveikalā norāda, ka tirdzniecības centri "Spice" un "Spice Home" ir atvērti apmeklētājiem un tajos regulāri tiek veikti vairāki preventīvi pasākumi, lai pēc iespējas nodrošinātu darbinieku un klientu drošību. Tostarp telpās, kā arī katrā veikalā pie kasēm ir uzstādīti roku dezinfekcijas līdzekļi, kā arī ar speciāliem līdzekļiem, kurus izmanto medicīnas iestādēs, regulāri regulāri tiek dezinficētas visas saskares virsmas.

Tāpat "Spice" informē, ka izvietojusi informatīvos ziņojumus, lielveikalu informācijas centri ir norobežoti ar aizsargstiklu, kā arī pie informācijas centriem un bankomātiem novilktas divu metru distances līnijas. Lielveikalos notiek pastāvīga svaigā āra gaisa cirkulācija, kā arī divas reizes dienā izlases kārtībā tiek mērīta darbinieku ķermeņa temperatūra.

Vienlaikus "Spice" ir atcēlusi tajā plānotos pasākumus, kā arī tajā esošajā lielveikalā "Rimi" regulāri tiek veikti uzkopšanas un dezinfekcijas darbi - uzstādīti roku dezinfekcijas līdzekļi, tīrīti iepirkumu grozi un ratiņi. Iepirkšanās centram izstrādāts arī rīcības plāns, ja tirdzniecības centrā tiek konstatēts saslimšanas gadījums.

Sākot no 19.marta, tirdzniecības centru "Spice" un "Spice Home" darba laiks ir no plkst.11 līdz 20, savukārt lielveikala "Rimi" darba laiks paliek nemainīgs - no plkst.8 līdz 23, taču apmeklētājiem jāņem vērā, ka "Rimi" laika posmā no plkst. 8 līdz 10 ir īpašas iepirkšanās stundas senioriem, topošajām māmiņām un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Aktuālo informāciju par situāciju tirdzniecības centros "Spice" un "Spice Home" var iegūt "Spice" sociālo tīklu profilos un mājaslapā.

Kā ziņots, Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija un periodā, kas šobrīd noteikts līdz 14.aprīlim, neatkarīgi no apmeklētāju skaita aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētki, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšanas pulcējoties.

Tāpat valdība lēmusi ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus.

Papildus piektdien Rīgas pašvaldības pagaidu administrācija pieņēma lēmumu, ka ārkārtas situācijas laikā Rīgā aizliegti visi publiskie pasākumi ārpus telpām neatkarīgi no dalībnieku skaita.

Visās tirdzniecības vietās cilvēkiem obligāti jāievēro divu metru distance no citiem apmeklētājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu