Ašeradens: Patlaban Saeimai nav nekādas vajadzības doties uz balsojumiem (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Arvils Ašeradens
Arvils Ašeradens Foto: Ieva Leiniša/LETA

Saeimas deputātiem patlaban nav nekādas nepieciešamības doties uz balsojumiem parlamentā, aģentūrai LETA norādīja partiju apvienības "Jaunā vienotība" līderis Arvils Ašeradens.

Politiķis akcentēja, ka Saeimas darbiniekiem pēc saņemtās informācijas par deputāta Artusa Kaimiņa inficēšanos ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 būs jāiziet testi, lai saprastu, cik daudzi varētu būt saslimuši. Pats Ašeradens turpmākās 14 dienas pavadīs mājās, šajā laika posmā gan nepārstājot strādāt un pildīt deputāta pienākumus.

Deputāts tāpat norādīja, ka šonedēļ Saeima jau devusi nozīmīgu mandātu valdībai rīkoties saistībā ar Covid-19 izplatīšanās ierobežošanu un seku novēršanu.

Valdībai patlaban būtu jāmeklē modelis, kā nodrošināt darbu attālināti, savukārt Saeimai pašlaik nav lielas vajadzības doties uz balsojumiem, uzskata Ašeradens.

Ņemot vērā Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) norādījumus par nepieciešamību personām, kuras kontaktējušās ar deputātu Kaimiņu, ievērot pašizolāciju, Ašeradens gan piekrita, ka pašlaik neesot skaidrs, kā varētu notiks balsojumi Saeimā.

Viens no variantiem varētu būt ieviest tā dēvēto Bundestāga modeli, vienojoties, ka uz balsojumu ierodas tikai tik deputāti, cik nepieciešams, lai nodrošinātu kvorumu, proti 51 deputātam, saglabājot frakciju proporcionālo sadalījumu.

"Ja rodas ārkārtas situācija, kurā nepieciešams Saeimas balsojums, tad var mobilizēt 51 deputātu ierasties un nobalsot," teica Ašeradens, uzsverot, ka citu risinājumu viņš pašlaik neredz.

Viņš arī vēlreiz norādīja, ka tagad nav nekādas nepieciešamības Saeimai doties uz balsojumiem.

Kā ziņots, Kaimiņa saslimšanas ar Covid-19 dēļ SPKC izmeklēs visus parlamentāriešus un citus parlamenta darbiniekus, šodien žurnālistiem paziņoja SPKC pārstāvis Jurijs Perevoščikovs.

Tāpat cilvēkiem, kuri ir kontaktējušies ar Kaimiņu, turpmākās 14 dienas ir jāpavada pašizolācijā, sekojot līdzi savam veselības stāvoklim un nepieciešamības gadījumā vēršoties pēc mediķu palīdzības.

Ņemot vērā, ka Kaimiņš kontaktējies arī ar valdības pārstāvjiem un piedalījies koalīcijas partiju Sadarbības padomes sēdēs, pašizolēties nepieciešams arī valdības locekļiem, tostarp Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV). Arī šīs personas pārbaudīs SPKC. Perevoščikovs gan norādīja, ka pašreiz nav iespējams nosaukt konkrētu kontaktpersonu skaitu, kurām jāievēro pašizolācija, jo kontakts turpinājās pietiekami ilgi un pašreiz vēl turpinās izmeklēšana.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu