No otrdienas uz ārkārtējās situācijas laiku tiek atcelti 16 vilcienu reisi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pasažieru vilciens Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Ilustratīvs attēls.
Pasažieru vilciens Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Saistībā ar valstī noteikto ārkārtējo situāciju koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības ierobežošanai un pasažieru plūsmas samazināšanos no otrdienas, 24.marta, līdz 14.aprīlim tiek atcelti 16 AS "Pasažieru vilciens" reisi Dubultu, Carnikavas, Ogres/Lielvārdes un Jelgavas maršrutos darba dienās,   informēja uzņēmumā.

Pieņemot lēmumu par atceļamajiem reisiem, tika ņemts vērā mazais pasažieru skaits šajos vilcienos, kā arī tas, ka vilcienu kustības grafikā tajā pašā maršrutā ir pieejami citi vilcieni ar nelielu laika intervālu, norāda uzņēmumā, uzsverot, ka pārējie 203 darba dienu vilcieni turpinās kursēt saskaņā ar spēkā esošo grafiku.

No Rīgas Dubultu virzienā nekursēs vilcieni plkst.9.05, plkst.19.25, bet no Dubultiem Rīgas virzienā nekursēs vilcieni plkst.10.36 un 20.52.

Pārstās kursēt arī vilciens no Rīgas uz Carnikavu plkst.11.22 un vilciens no Carnikavas uz Rīgu plkst.13.13.

Ogres/Lielvārdes virzienā pārstās kursēt vilcieni no Rīgas uz Ogri plkst.6.08 un plkst.15.11, kā arī vilciens no Rīgas uz Lielvārdi plkst.18.18. 

Turpretī virzienā no Ogres uz Rīgu tiek atcelti vilcieni plkst.7.24 un plkst.16.35, bet virzienā no Lielvārdes uz Rīgu tiek atcelts vilciens plkst.19.16.

Arī Jelgavas virzienā atcelti divi vilcieni no Rīgas - plkst.6.45 un plkst.15.17, bet virzienā no Jelgavas uz Rīgu atcelti vilcieni plkst.7.59 un plkst.16.30.

Uzņēmums informē, ka "Pasažieru vilciena" mājaslapā un mobilajā lietotnē publicētais vilcienu kustības saraksts, kas redzams 10 dienas uz priekšu, jau ietver minētās izmaiņas.

Tāpat tiek atgādināts, ka pēc atgriešanās no ārvalstīm vai saskarsmes ar Covid-19 slimnieku, lai nepakļautu inficēšanās riskam citus pasažierus, braukt vilcienā nedrīkst vismaz 14 dienas.

Rūpējoties par sabiedrības drošību un veselību, "Pasažieru vilciens" lūdz ikvienu pasažieri izvērtēt nepieciešamību izmantot sabiedrisko transportu, pievienojoties aicinājumam palikt mājās un bez īpašas vajadzības neapmeklēt sabiedriskas vietas.

Jau ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Līdz šim Covid-19 saslimušo skaits Latvijā sasniedzis 139, ziņo Slimību profilakses un kontroles centrs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu