Gatavo priekšlikumu par 20% krīzes piemaksu mediķiem (31)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministre Ilze Viņķele.
Veselības ministre Ilze Viņķele. Foto: Edijs Pālens/LETA

Veselības ministrija gatavo priekšlikumu Ministru kabinetam, noteikt mediķiem krīzes piemaksu 20% apmērā no atalgojuma, intervijā TV3 raidījumam "Nekā personīga" pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

"Gatavojam priekšlikumu Ministru kabinetam par krīzes piemaksas noteikšanu tiem, kas uz saviem pleciem iznes krīzes smagumu," teica ministre. 

Kā ziņots, Saeima pieņēma un spēkā stājies Finanšu ministrijas izstrādātais likumprojekts par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību. Likumā vienuviet ietverts plašu valsts atbalsta pasākumu klāsts slimības seku novēršanai, tostarp dīkstāves pabalstu izmaksa darba ņēmējiem.

Saeima gan ar nelielu balsu pārsvaru noraidīja opozīcijas deputāta Ivara Zariņa (S) rosinājumu no ārkārtējās situācijas izsludināšanas dienas nodrošināt finansējumu darba samaksas paaugstināšanai veselības aprūpes darbiniekiem par vismaz 20%.

Jau ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu.

Pēdējo 10 dienu laikā mediķi Latvijā kopumā veikuši 5127 izmeklējumus personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19. Līdz šim konstatēti 139 saslimšanas gadījumi. Slimība konstatēta iedzīvotājiem 30 pašvaldībās, visvairāk - Rīgā, kur izveidoti četri speciāli testēšanas punkti. Šādas vietas iekārtotas arī citās pilsētās.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu