Jelgavā aicina ziedot portatīvos datorus skolēnus attālināto mācību nodrošināšanai (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) aicina uzņēmējus ziedot portatīvos datorus, lai nodotu tos lietošanai skolēniem, kuriem tie nepieciešami, jo pašlaik nav pilnvērtīgu iespēju iesaistīties attālinātā mācību apgūšanā.

Centrs vēlas sniegt atbalstu tām ģimenēm, kurās, iespējams, ir viens dators, bet to lieto arī vecāki, kas strādā attālināti, vai arī ir vairāki skolēni ģimenē. 

"Iespējams, ka uzņēmumā ir portatīvie datori, kuri vairs neatbilst jūsu vajadzībām, bet skolēniem tie var lieti noderēt," aicina ZRKAC.

Vēlams, lai datoriem būtu bezvadu tīkla karte, 15 collu ekrāns, turklāt tam jābūt bez bojājumiem, kas apgrūtinātu, piemēram, teksta lasīšanu ekrānā. Baterija var būt nefunkcionējoša - galvenais, lai ir barošanas bloks, norāda ZRKAC. Tāpat vēlama vismaz četru gigabaitu operatīvā atmiņa un vismaz 120 gigabaitu cietais disks.

ZRKAC speciālisti, saņemot datoru, veiks neatgriežamu datu dzēšanu, ieinstalēs bezmaksas operētājsistēmu un programmas un nodos skolēniem, kuriem tas ir nepieciešams.

Jau ziņots, ka no šodienas mācības Latvijas skolās tiek organizētas tikai attālinātā režīmā, nosaka valdības izsludinātais ārkārtējās situācijas regulējums.

Valdība nolēma, sākot ar 13.martu, mācības skolās un augstskolās organizēt attālināti. Pagājušajā nedēļā bija pavasara brīvlaiks, un mācības skolās atsākas šodien.

Lai spētu nodrošināt attālinātās mācības visu klašu skolēniem, Izglītības un zinātnes ministrija apzināja skolas un centās noskaidrot skolēnu viedierīču un interneta pieejamību. Atklājās, ka valstī ir nedaudz vairāk nekā 5000 skolēnu, kuriem šādu rīku nav, tāpēc valsts un mobilo pakalpojumu operatori vienojās sagādāt 5000 viedierīces, kuras pie skolēniem varētu nonākt šīs nedēļas beigās.

Jelgavas izglītības iestādes ir apzinājušas, kāda saziņas forma ir labākais risinājums katram skolēnam. Lai nodrošinātu interneta pieslēgumu, sadarbībā ar telekomunikāciju uzņēmumu pagājušajā nedēļā uzstādīti 27 rūteri un izsniegtas SIM kartes pilsētas skolēniem, tāpat skolas iespēju robežās nepieciešamības gadījumā skolēnu vecākiem izsniedz lietošanā izglītības iestādes portatīvos datorus.

Tāpat vēstīts, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu