Covid-19: Vācijā inficēto skaits pārsniedz 22 000

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijā inficēšanās ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 apstiprināta jau 22 672 cilvēkiem, pirmdien paziņojis Roberta Koha institūts, kas ir Vācijas valdības atbildīgā aģentūra par slimību kontroli.

Līdz šim miruši 86 no saslimušajiem.

Svētdien institūts ziņoja par 18 610 inficēšanās gadījumiem un 55 nāves gadījumiem.

Roberta Koha institūts vakar brīdināja, ka patiesais saslimušo skaits, visticamāk, ir krietni lielāks, jo ne visas vietējās varasiestādes nedēļas nogalē iesniegušas institūtam savus rezultātus.

Kā ziņots, Vācijas kanclere Angela Merkele ievēros karantīnu savās mājās, jo mediķim, ar kuru viņa kontaktējusies, konstatēta inficēšanās ar Covid-19.

Vācijā turpmākās divas nedēļas aizliegts publiskās vietās pulcēties vienkopus vairāk par diviem cilvēkiem. Izņēmumi tiks attiecināti uz ģimenēm un cilvēkiem, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā.

Kanclere aicināja visus Vācijas iedzīvotājus līdz minimumam samazināt kontaktēšanos, ievērot vismaz 1,5 metru distanci vienam no otra, ārpus mājas uzturēties tikai kopā ar tiem cilvēkiem, ar kuriem tiek dzīvots vienā mājsaimniecībā, un izvairīties no uzturēšanās lielākās grupās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu