Nissan spiests atlaist 3000 darbiniekus

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Nissan rūpnīca
Nissan rūpnīca Foto: Reuters/ScanPix

Nissan gatavojas likvidēt 3000 darba vietas savās rūpnīcās, kur jau iepriekš koronavīrusa SARS CoV-2 pandēmijas dēļ nācās apturēt konveijerus, jo bija traucētas mašīnu montēšanai nepieciešamu detaļu piegādes.

Tā, piemēram, rūpnīca Barselonā dīkstāvē ir jau kopš 13. marta, un ražošana tagad apturēta arī Sanderlendā, Lielbritānijā. Tās ir divas nozīmīgas rūpnīcas, jo Spānijā pērn saražoti 65 tūkstoši Nissan, bet Lielbritānijā - 346 tūkstoši japāņu zīmola automašīnu. Tikmēr citā Nissan ražotnē, kas atrodas Sanktpēterburgā, Krievijā, darbs norit kā ierasts. Vismaz pagaidām, norāda Motor.ru

Foto: Nissan Europe

Nissan jau februārī brīdināja, ka kompānijai var nākties globālā mērogā pārskatīt ražošanu, jo trūkst detaļu, kas tiek piegādātas no Ķīnas. Toreiz runa bija par daudz un dažādām detaļām - sākot no bremžu diskiem un beidzot ar klimata kontroles temperatūras sensoriem.

Bez jau minētajām rūpnīcām Nissan ir ražotnes arī Japānā, ASV, Meksikā un Malaizijā. 

Jāteic, ka Nissan gadījums autobūves industrijā nav unikāls, jo marta gaitā darbs apturēts gandrīz visās lielākajās autorūpnīcās Eiropā, tai skaitā Ford, Fiat, Renault, Volkswagen, PSA grupas un citu uzņēmumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu