"Swedbank" novēro strauji pieaugošu interesi par kredītbrīvdienām

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens / LETA

Nedēļas laikā, kopš "Swedbank" ieviesa atvieglotus noteikumus kredītbrīvdienu saņemšanai, interese par šo iespēju ir desmitkāršojusies. Kopš atvieglotu kredītbrīvdienu noteikumu ieviešanas dienā tiek saņemti vidēji 200 pieteikumi no privātpersonām un 50 pieteikumi no uzņēmumiem, portāls TVNET uzzināja bankā.

Tagad "Swedbank" piedāvā arī vienkāršotu pieteikšanos kredītbrīvdienām, kas paātrina atbildes saņemšanu ikvienam bankas klientam, kurš saskāries ar negaidītām finansiālām grūtībām - pieteikuma forma pieejama gan no datora, gan viedtālruņa Swedbank interneta vietnē.

Jau ziņots, ka, reaģējot uz pieaugošajām bažām par Covid-19 ietekmi uz uzņēmumu un mājsaimniecību ekonomisko situāciju, "Swedbank" visiem klientiem, kuriem līdz šim nav bijušas grūtības veikt kredītmaksājumus, piedāvā kredītbrīvdienas jeb iespēju uz laiku atlikt kredīta pamatsummas maksājumu.

Uzņēmumi un privātpersonas var pieteikties kredīta pamatsummas atmaksas atlikšanai līdz 6 mēnešiem un mājokļa kredīta gadījumā līdz pat 12 mēnešu ilgām kredītbrīvdienām. Ņemot vērā kopējo situāciju valstī, "Swedbank" ir pieņēmusi lēmumu neveikt nekādas citas izmaiņas līgumos un nepiemērot komisijas maksas par kredītu grozījumiem ne sākoties, ne beidzoties kredītbrīvdienām.

"Pēdējās dienās nozīmīgi pieaug to uzņēmumu un privātpersonu skaits, kuri vēršas pie mums ar jautājumiem un bažām par savu spēju pildīt kredītsaistības atbilstoši līgumā paredzētajiem noteikumiem. Tāpēc esam īsā laika posmā izstrādājuši jaunu risinājumu, lai klientiem vienkāršotu iespēju pieteikties kredītbrīvdienām, ja situācija ģimenē vai uzņēmumā to šobrīd pieprasa. Mūsu novērojumi liecina, ka no tiem klientiem, kas interesējas par kredītbrīvdienām, tām piesakās vidēji divi no trim, savukārt pārējiem šobrīd ir būtiski apzināt savas iespējas, ja situācija pasliktinātos nākotnē. Jāuzsver gan, ka kredītbrīvdienas ir piemērots risinājums gadījumos, kad tik tiešām radušās pamatotas finansiālas grūtības, turklāt tām jāpiesakās laikus - pirms ir iestājies pirmais ikmēneša maksājuma kavējums," norāda "Swedbank" Latvijā vadītājs Reinis Rubenis.

Uzņēmumi un privātpersonas var pieteikties kredīta pamatsummas atmaksas atlikšanai līdz 6 mēnešiem un mājokļa kredīta gadījumā līdz pat 12 mēnešu ilgām kredītbrīvdienām. Kredītbrīvdienu laikā nesamaksātā pamatsumma tiks sadalīta uz atlikušo aizdevuma termiņu pēc kredītbrīvdienām.

Tas nozīmē, ka ikmēneša kredītmaksājums pēc kredītbrīvdienām pieaugs. Piemēram, ja klienta pamatsummas maksājums mēnesī ir 200 eiro un kredītbrīvdienas tiek izmantotas 6 mēnešus, šī atliktā summa proporcionāli sadalīsies uz visiem atlikušajiem mēnešiem līdz maksājumu grafika beigām.

Piemēram, ja līdz grafika beigām būs atlikuši vēl 10 gadi, tad ikmēneša pamatsummas maksājums pēc kredītbrīvdienām būs pieaudzis par 10 eiro.

Jāatzīmē, ka, piesakoties kredītbrīvdienām, esošā procentu likme netiks pārskatīta. Procenti joprojām tiks aprēķināti no aizdevuma atlikuma. Visu kredītbrīvdienu laiku kredīta atlikums saglabāsies nemainīgs. Klienti pieteiktās kredītbrīvdienas varēs pārtraukt jebkurā brīdī un atgriezties pie parastā maksājumu grafika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu