"Bolt Food" meklēs risinājumu pilngadības pārbaudei alkoholisko dzērienu pārdošanai internetā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste / LETA

Ēdienu piegādes uzņēmums "Bolt Food" strādās pie risinājumiem, kas kontrolētu klientu pilngadību gadījumos, kad piegādātāja interneta platformā tiek iegādāts alkoholiskais dzēriens, aģentūru LETA informēja "Bolt Food" pārstāve Krista Bulderberga.

Viņa norādīja, ka "Bolt Food" ir sācis sarunas gan ar mazumtirgotājiem, gan ar specializētajiem alkohola tirgotājiem par piegādes iespējām.

Runājot par valsts pieņemto likumu alkoholisko dzērienu tirdzniecībai internetā, Bulderberga atzīmēja, ka pašlaik "Bolt Food" tiek strādāts pie risinājuma personas vecuma pārbaudei, kas ļautu ne tikai ievērot regulējumu par alkoholisko dzērienu tirdzniecību aizliegšanu personām līdz 18 gadiem, bet arī turpināt nodrošināt bezkontakta piegādi.

Vienlaikus "Bolt Food" norādīja, ka "Bolt Food" kurjeru skaits pieaug un uzņēmums strādā, lai veicinātu arī esošo kurjeru darbību.

Bulderberga piebilda, ka patlaban "Bolt Food" pārtikas piegāde uz mājām piedzīvo augošu popularitāti un tas nav saistīts tikai ar esošo situāciju valstī. Pēc viņas teiktā, uzņēmumā novērots, ka klienti turpina regulāri izmantot platformu.

Viņa uzsvēra, ka kopš 13.marta "Bolt Food" pārgājis tikai uz bezkontakta piegādi. Tas nozīmē, ka pasūtījums tiek atstāts drošā vietā, tādējādi samazinot kontaktu starp restorāna darbiniekiem, kurjeriem un klientiem, skaidroja Bulderberga.

LETA jau ziņoja, ka svētdien stājas spēkā likums par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību.

Valsts prezidents Egils Levits sestdien izsludinājis kopā sešus likumus, ko piektdien pieņēma Saeima, un tie publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Valsts prezidents izsludināja likumu "Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību", grozījumus Komerclikumā, grozījumus Invaliditātes likumā, grozījumus likumā "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu", grozījumus Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā, kā arī grozījumus Rīgas domes atlaišanas likumā.

Turpmāk likums atļauj internetā iegādāties alkoholu. Likumā atļauts realizēt akcīzes preces, izmantojot distances līgumu, izņemot tabakas izstrādājumus un elektroniskajās cigaretēs izmantojamos šķidrumus. Reizē aizliegts realizēt alkoholiskos dzērienus personām, kuras jaunākas par 18 gadiem, kā arī aizliegts alkoholu realizēt laikā no plkst.22 līdz plkst.8.

Likums zaudēs spēku ar īpašu likumu. Šā likuma normas piemērojamas no ārkārtējās situācijas izsludināšanas brīža, lai ierobežotu Covid-19 izplatību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu