Lietuvas premjers: Karantīna valstī tiks pagarināta (1)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lietuvā noteikto karantīnu paredzēts pagarināt, pirmdien paziņojis premjerministrs Sauļus Skvernelis.

"Par karantīnu. Pirmkārt, to paredzēts pagarināt. Acīmredzot tas neizraisīs lielas diskusijas, jo situācija nepārprotami diktē šāda lēmuma nepieciešamību. To savos izteikumos atbalsta arī mūsu mediķi," sociālajā tīklā "Facebook" ierakstījis Skvernelis.

Lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatīšanos, karantīna Lietuvā stājās spēkā 16.martā uz divām nedēļām. Skvernelis savā ierakstā "Facebook" nemin, uz cik ilgu laiku karantīnu varētu pagarināt.

Gaidāms, ka par karantīnas pagarināšanu Lietuvas valdība lems trešdien.

Skvernelis savā ierakstā "Facebook" piebildis ka tiks noteikta stingrāka atbildība par karantīnas noteikumu pārkāpšanu.

"Otrkārt, tiks padarīti stingrāki karantīnas noteikumi, kā arī atbildība par to neievērošanu," uzsvēris Lietuvas premjers.

Viņš norādījis, ka var vērot, ka daļai cilvēku attieksme pret karantīnu ir kā pret "negaidīti pienākušu patīkamu atvaļinājumu, kura laikā var pulcēties, iztukšot tirdzniecības centrus".  Lūgumi un brīdinājumi nelīdz, tāpēc "būs jāiet cits ceļš", piebildis Skvernelis.

Jau ziņots, ka Lietuvā līdz šim reģistrēti 154 inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu un viens nāves gadījums ar tā izraisīto slimību Covid-19.

No 16.marta, lai ierobežotu koronavīrusa izplatību, Lietuvā ieviesta karantīna. Lietuvas pilsoņiem aizliegts izbraukt no valsts, izņemot ārvalstīs strādājošajiem, kā arī aizliegts iebraukt lielākajai daļai ārzemnieku. Slēgta lielākā daļa veikalu, izņemot pārtikas veikalus un aptiekas. Aizliegti visi publiskie pasākumi. Tiek ierobežota cilvēku plūsma sabiedriskajā transportā, pārtraukta starptautisko pasažieru vilcienu kustība.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu