"Rīgas satiksmes" kontrolieri vēros pasažieru plūsmu sabiedriskajā transportā (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Uzņēmuma "Rīgas mikroautobusu satiksme" autobusa salons.
Uzņēmuma "Rīgas mikroautobusu satiksme" autobusa salons. Foto: Ieva Čīka/LETA

No šodienas sabiedriskā transporta kontrolieri palīdzēs pasažieriem orientēties ārkārtējās situācijas apstākļos un aicinās pieturvietās ievērot divu metru distanci vienam no otra, kā arī palīdzēs monitorēt pasažieru plūsmas tramvajos, trolejbusos un autobusos, informēja uzņēmuma SIA "Rīgas satiksme" pārstāve Baiba Bartaševiča.

Lai minimizētu inficēšanās risku, kontrolieri strādās aizsargmaskās un cimdos.

Balstoties uz pasažieru skaita kritumu, no šodienas "Rīgas satiksme" ieviesusi izmaiņas sabiedriskā transporta maršrutu kustībā, tomēr uzņēmums sola jauno situāciju nepārtraukti monitorēt un nepieciešamības gadījumā reisu skaitu palielināt.

Šorīt sabiedriskā transporta piepildījuma novērojumi esot veikti vairāk nekā desmit vietās Rīgā, kur tika iesaistīti aptuveni 20 "Rīgas satiksmes" darbinieki. Tāpat informāciju par salona piepildījumu sniedz gan sabiedriskā transporta līdzekļu vadītāji, gan dispečeri. Informācija ienāk arī no reģistrētajiem braucieniem un citiem tehniskajiem līdzekļiem, kas izvietoti sabiedriskajā transportā.

"Novērojumi liecina, ka pilnāks sabiedriskais transports šodien bija vērojams atsevišķos reisos, jo stājās spēkā izmaiņas sabiedriskā transporta kustības grafikos. Lai to novērstu, transporta plūsma tika piekoriģēta atbilstoši situācijai," apgalvoja uzņēmumā.

"Lai mazinātu vīrusa covid-19 izplatības risku, nepieciešama ikviena cilvēka iesaiste, tāpēc svarīgi, lai iedzīvotāji pēc iespējas mazāk sociāli kontaktētos un ārkārtējās situācijas laikā sabiedrisko transportu izmantotu tikai tad, ja tas patiešām nepieciešams," mudina Bartaševiča. Tos klientus, kuri no ārvalstīm atgriezušies pēdējo 14 dienu laikā, uzņēmums aicina ievērot valstī noteikto regulējumu un sabiedrisko transportu neizmantot.

"Rīgas satiksme" pateicas ikvienam, kurš ievēro Latvijā noteikto ārkārtējo situāciju un ar sabiedrisko transportu pārvietojās pēc iespējas mazāk. 

Tāpat uzņēmums pateicas visu nozaru darbiniekiem, kuri pašaizliedzīgi strādā, lai mazinātu vīrusa tālāko izplatību, kā arī saviem darbiniekiem, kuri ik dienu godprātīgi turpina pildīt savus pienākumus un nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojumus.

Saziņai ar "Rīgas satiksmi" nepieciešamības gadījumā var izmantot informatīvo tālruni 20361862, vai arī e-pastu "info@rigassatiksme.lv". Tāpat ar uzņēmumu var sazināties tīmekļa vietnē "www.rigassatiksme.lv" esošajā sadaļā "Sazinies ar mums", kurā ikviens var iesniegt savu pieteikumu elektroniski.

Jau ziņots, ka saistībā ar pasažieru skaita kritumu valstī izsludinātā ārkārtējā stāvokļa dēļ Rīgā no 21.marta tiek veiktas izmaiņas sabiedriskā transporta kustības sarakstos.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu