Lai Focus ST kļūtu jaudīgāks, vajadzīgs telefons un pareizā mobilā aplikācija (7)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Ar 2,3 litru EcoBoost motoru apgādāto Ford Focus ST par vārguli nenosauksi. Tas attīsta 280 zirgspēkus un 420 Nm, un līdz simtam spēj paātrināties 5,7 sekundēs.

Hečbekam, kurā var sasēsties pieci pieaugušie, tas nav peļams rādītājs. Taču - vienmēr var gribēt vairāk. To ļoti labi zina arī Ford, tādēļ jaudaskārākiem autobraucējiem bez ST modeļa piedāvās modifikāciju Focus RS. Globālā vīrusa dēļ gan nevar droši pateikt, kad tas notiks. Bija plānots, ka RS modelis iznāks 2022.gadā, taču, ņemot vērā pēdējā laika notikumus autobūves un citās industrijās, korekcijas arī Ford plānos nav izslēdzamas.

Tāpēc labi vien, ka ir tāds uzņēmums kā britu Mountune, kas tagad ikvienam jaunākās paaudzes Focus ST īpašniekam piedāvā dzinēja tūninga programmu, kas dos iespēju katram pašam mainīt motora parametrus, izmantojot tikai viedtālruni un speciālu Mountune mobilo lietotni. Viedtālruņa savienošanai ar mašīnu būs nepieciešams vien Bluetooth datu pārraides adapters, ko nodrošinās Mountune.

Foto: Publicitātes foto

Aktivizējot m330 Performance motora iestatījumus, dzinējs iegūs papildus 50 ZS un 95 Nm, pēc kā jaudas un griezes momenta maksimālās vērtības sasniegs 330 ZS un 515 Nm. Citi ieguvumi no motora pārprogrammēšanas ir agresīvāka palaišanas jeb Launch control sistēma, dusmīgāks izplūdes sistēmas skanējums Sport/Track braukšanas režīmos un plūdenāka pārslēgšanās, neatlaižot pedāli. Visbeidzot komplektā, kas Lielbritānijā maksā 599 mārciņas, ieskaitot nodokļus, iekļauta arī gaisa filtra maiņa.

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu