Ieva Ilvesa: mājas dzīve man vienbrīd kļuva par smagu, nevēlējos noslīkt ikdienā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Ieva Ilvesa.
Ieva Ilvesa. Foto: Ieva Makare/LETA

Valsts prezidenta padomnieces pienākumus informatīvās telpas un digitālās politikas jautājumos Ieva Ilvesa jau trīs gadus apvieno ar dzīvi ASV. Turp viņa devusies līdzi vīram Tomasam Hendrikam Ilvesam, bet nu Ieva tur pati radusi iespēju jauniem profesionāliem izaicinājumiem. 

Lēmumu visiem doties uz ASV Ilvesu ģimene pieņēmusi kopīgi, un joprojām viņa uzskata, ka lēmums bijis pareizs. Kā Ievai, tik aktīvai sievietei, izdevies sadzīvot ar t.s. tipisko amerikāņu mājsaimnieču ikdienas dzīvi? 

"Tā nav gan mana komforta zona. Vīrs noteikti varētu pastāstīt vairāk par to. Tas bija izaicinājums mums abiem.

Mājas dzīve man vienbrīd kļuva par smagu, tāpēc mēģināju rakstīt rakstus, sevi nodarbināt profesionāli. Tomass saprata, ka man ir grūti, un palīdzēja man profesionāli iesaistīties,

lai nenoslīktu ikdienā. Brīžiem tiešām ir bijuši diezgan smagi periodi," žurnālā "Santa" lielajā intervijā runā Ieva Ilvesa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ieva Ilves (@ievailves) on

Intervijā Ievai Ilvesai tiek jautāts, vai nekad nav izjutusi greizsirdību pret savu vīru, kad pašas profesionālajā dzīvē nekas daudz nemainījās?

"Neesmu tā jutusies. Man nav konkurences sajūtas ar vīrieti.  Drīzāk varētu teikt, ka man zināmā mērā ir žēl, ka vīrietim nav iespējas tik daudz būt ar bērnu, kad viņš ir mazs.  Šī iespēja nekad pie tevis neatgriežas, un es negribētu to atdot. Izaicinājums drīzāk ir pašai atrast līdzsvaru."

Intervijas gaitā tomēr Ieva atzīst, ka, neskatoties uz to, ka vienmēr ir vēlējusies ko jaunu uzzināt, iemācīties un sasniegt karjerā jaunas virsotnes, svarīgāka par visu viņai vienmēr būs ģimene.

"Mani bērni joprojām ir mazi, vēlos veltīt laiku viņiem. Esmu piedzīvojusi tuvu cilvēku aiziešanu un saprotu, ka nekam nav tik lielas nozīmes kā tuvākajiem cilvēkiem. [..] Man tā vienmēr būs prioritāte. Esmu gatava daudz ko sabalansēt, taču man ir arī ļoti skaidras sarkanās līnijas –

ja jāizšķiras starp privātiem lēmumiem ārkārtas situācijās, ģimene man vienmēr būs svarīgāka.

Tā nav pienākuma izjūta vai vainas apziņa. Savā dzīvē ļoti novērtēju tuvus cilvēkus. Bez viņiem ir ļoti grūti."

Vairāk par to, kā šobrīd veicas Ievai Ilvesai, lasi žurnāla "Santa" intervijā šā mēneša žurnālā. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ieva Ilves (@ievailves) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu