Covid-19: Dienvidāfrika ievieš stingrus ierobežojumus

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Dienvidāfrikas Republikā no ceturtdienas tiks ieviests ārkārtējais stāvoklis uz 21 dienu, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatīšanos, pirmdien paziņoja valsts prezidents Sirils Ramaposa.

Visiem iedzīvotājiem būs jāpaliek mājās, izņemot tos, kuri strādā veselības aizsardzībā, drošības nozarē, enerģētikā, pārtikas un medicīnas preču ražošanā un izplatīšanā.

Cilvēki drīkstēs iziet no mājām tikai "stingri kontrolētos apstākļos", lai iegādātos tādas preces kā pārtiku un medikamentus. Bankas, lielveikali un degvielas uzpildes stacijas turpinās darboties. 

Par plānoto ārkārtējo stāvokli tika paziņots laikā, kad Covid-19 gadījumu skaits šajā valstī pieaudzis līdz 402, bet vēl nav reģistrēts neviens nāves gadījums. 

Dienvidāfrika, kas ir Āfrikas rūpnieciski attīstītākā ekonomika ar 57 miljoniem iedzīvotāju, ir trešā šī kontinenta valsts pēc Ruandas un Tunisijas, kas koronavīrusa dēļ aptur gandrīz visu ekonomisko aktivitāti.

Covid-19 gadījumu skaits Dienvidāfrikā pirmdien pieauga par 128 jeb 47%, palielinot bažas par eksponenciālu pieaugumu, un Dienvidāfrika kļuva par kontinenta valsti ar vislielāko infekcijas gadījumu skaitu, apsteidzot Ēģipti, kurā ir 327 Covid-19 gadījumi.

Vairāk nekā puse no infekcijas gadījumiem ir reģistrēti Gautengas provincē, kurā atrodas valsts lielākā pilsēta Johannesburga ar 5,7 miljoniem iedzīvotāju un valsts galvaspilsēta Pretorija ar 2,4 miljoniem iedzīvotāju.

Ramaposa paziņoja, ka ārkārtējā stāvokļa ievērošanu uzraudzīs policija un armija. Armijas autokolonnas jau ir izvietotas Johannesburgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu