Pirmdien avārijās Latvijā cietuši deviņi cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmdien Latvijā reģistrēti 70 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta deviņi cilvēki, informēja Valsts policija.

Pirmdien seši cilvēki cieta avārijās Rīgā un tās apkārtnē, divi - Zemgalē, bet viens - Latgalē. Viens no cietušajiem bija gājējs.

Vienā gadījumā, lai no avarējušās automašīnas atbrīvotu cietušo, bija nepieciešama glābēju palīdzība. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) aģentūru LETA informēja, ka izsaukums uz Enerģētiķu ielu Aizkrauklē saņemts pirmdien plkst.18.44. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka pēc automašīnu sadursmes vienā no tām atrodas iespiests cilvēks, kuru ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. 

Pēc tam ar roku rīkiem un absorbentu ugunsdzēsēji glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu. VUGD darbu notikuma vietā pabeidza plkst.20.53.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi desmit autovadītājus: sešus - Rīgas apkārtnē, trīs - Latgalē, bet vienu - Zemgalē. Rīgā aizturēts arī vadītājs, kurš bija lietojis narkotiskās vielas.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem noformēti 139 protokoli. Rīgas apkārtnē par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu sodīti 58 autovadītāji, Zemgalē - 36, Latgalē - 21, Vidzemē - 15, bet Kurzemē - 9 autovadītāji. Vidzemē viens autovadītājs sodīts par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 297 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu