Tiek vākti paraksti kredītbrīvdienu noteikšanai līdz Covid-19 krīzes beigām (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par kredīta maksājumu atlikšanu Latvijas iedzīvotājiem līdz Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes beigām.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Makss Vrubļevskis. Savāktos parakstus plānots iesniegt finanšu nozares asociācijā "Finance Latvia" un Finanšu un kapitāla tirgus komisijā.

Ar iniciatīvu tiek rosināts noteikt kredītbrīvdienas līdz Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes beigām. Tas varētu notikt sadarbībā ar finanšu tirgus regulatoru, kopīgi izstrādājot un operatīvi ieviešot šādu regulējumu.

Vrubļevska ieskatā tas palīdzēs daudziem godprātīgiem Latvijas kredītņēmējiem pārdzīvot šo krīzi un arī pasargās daudzus no bankrotēšanas.

Kā ziņots, Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā no 13.marta līdz 14.aprīlim izsludināta ārkārtējā situācija, kuras dēļ noteikta virkne būtisku ierobežojumu, piemēram, apturēti starptautiskie pasažieru pārvadājumi. Vairākas valstis arī noteikušas robežšķērsošanas ierobežojumus. Krīze nelabvēlīgi ietekmējusi vairākas ekonomikas nozares.

Saeima pagājušajā nedēļā pieņēma pieņēma speciālu likumu par Covid-19 radītā valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem. Likumā vienuviet ietverts plašu valsts atbalsta pasākumu klāsts slimības seku novēršanai un krīzē cietušo uzņēmēju atbalstam, tostarp dīkstāves pabalstu izmaksa darba ņēmējiem.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu