Cīņā pret Covid-19 Rumānija nosaka stingrākus ierobežojumus (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, Rumānijā cilvēkiem no trešdienas būs atļauts atstāt mājas vienīgi, lai dotos uz darbu un veikalu pēc pirmās nepieciešamības precēm, bet senioriem būs pilnībā aizliegts atstāt savus mājokļus, otrdien paziņojis Rumānijas prezidents Klauss Johanniss.

Covid-19 dēļ Rumānija jau ir izsludinājusi ārkārtējo stāvokli un noteikusi nakts komandantstundu, bet Johanniss paziņoja, ka no trešdienas līdzšinējās rekomendācijas kļūs par obligātu prasību.

Lai nodrošinātu, ka ierobežojumi tiek ievēroti, palīgā saukta armija.

"Rumānijā tiks noteikti jauni ierobežojumi," televīzijā pārraidītā uzrunā pavēstīja prezidents, norādot, ka situācija ir sarežģīta.

No trešdienas Rumānijā cilvēkiem būs atļauts pamest mājas tikai, lai dotos uz darbu vai uz veikalu pēc pirmās nepieciešamības precēm, bet cilvēkiem, kas vecāki par 65 gadiem, vispār aizliegts atstāt mājas.

Policija un žandarmērija no pirmdienas vakara gādā, lai cilvēki ievērotu komandantstundu, un no trešdienas viņiem palīdzēs arī armija.

Rumānijā inficēšanās ar Covid-19 konstatēta jau 762 cilvēkiem. Pēdējās diennakts laikā saslimušo skaits pieaudzis par gandrīz 200.

Pēc inficēšanās ar Covid-19 Rumānijā miruši astoņi cilvēki.

Lai gādātu, ka cilvēki, kuri atrodas karantīnā vai izolācijā, tiešām ievēro nošķirtību, Johanniss sacīja, ka var tikt ieviesta "elektroniskās novērošanas" sistēma, bet plašāk to nepaskaidroja.

Pēc ārkārtējā stāvokļa ieviešanas pagājušajā nedēļā Rumānijā slēgtas skolas, baznīcas un bāri, atcelti lidojumi no Itālijas un Spānijas un pastiprināta kontrole uz robežām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu