Šķaudīšana, visticamāk, nav “Covid-19" simptoms

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Sieviete šņauc degunu.
Sieviete šņauc degunu. Foto: Pixabay

Jau tu redzi kādu šķaudām uz ielas un pārbīsties, ka tam cilvēkam varētu būt “Covid-19", tad ņem vērā, ka šķaudīšana nav biežs šīs slimības simptoms. 

Primārie “Covid-19” simptomi ir sauss klepus un paaugstināta ķermeņa temperatūra. Citu simptomu vidū ir nogurums, ķermeņa sāpes, klepus, elpas trūkums un zarnu darbības traucējumi. 

Daudziem cilvēkiem pavasaris ir alerģiju laiks. Sezonālo alerģiju simptomu vidū bieži vien ir šķaudīšana, aizlikts deguns un asarojošas acis. Tomēr “Covid-19” kontekstā aizlikts deguns ir tikai 4.8 procentos gadījumu, vēsta Pasaules Veselības organizācija, aplūkojot 56 tūkstošus Ķīnas “Covid-19" pacientu. 

Biezāk sastopamo koronavīrusa simptomu vidū ir drudzis (87,9 procentos gadījumu), sauss klepus (67,7 procentos gadījumu) un nogurums (38,1 procentā gadījumu). 

Tomēr koronavīrusa simptomu pārklāšanās ar citu slimību simptomiem ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc nepieciešama globāla analīžu veikšana. Jāņem arī vērā, ka cilvēkam alerģija un jaunais koronavīruss var būt vienlaicīgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu