ASV ir potenciāls kļūt par jauno Covid-19 epicentru, uzskata PVO (8)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV ir potenciāls kļūt par jauno Covid-19 epicentru, jo tur vērojama "ļoti strauja inficēšanās tempa paātrināšanās", norādījusi Pasaules Veselības organizācijas (PVO) pārstāve Mārgareta Harisa.

Ar ļoti lipīgo vīrusu ASV inficējušies vairāk nekā 42 000 cilvēku. Vairāku štatu gubernatori mudinājuši iedzīvotājus palikt mājās un noteikuši ierobežojumus, bet ASV prezidents Donalds Tramps vairākkārtīgi mainījis savu nostāju. Otrdien viņš, pretēji daudzu citu Covid-19 smagi skarto valstu valdībām, solīja, ka "Amerika jau atkal un drīz būs atvērta biznesam". 

Pēdējo 24 stundu laikā 85% jauno inficēšanās gadījumu tika fiksēti Eiropā un ASV, otrdien žurnālistiem sacīja Harisa. 40% no tiem reģistrēti ASV.

Uz jautājumu, vai ASV varētu kļūt par nākamo Covid-19 epicentru, viņa atbildēja: "ASV vērojama ļoti strauja inficēšanās tempa paātrināšanās. Tātad potenciāls ir. Vēl nevaram prognozēt, vai tas notiks, bet potenciāls ir."

"ASV pieredz ļoti lielu uzliesmojumu, un tas pieņemas spēkā," uzsvēra Harisa. Vienlaikus viņa norādīja uz pozitīvām tendencēm - plašāku testēšanu un nopietnākiem mēģinājumiem izolēt saslimušos, kā arī atrast viņu kontaktpersonas.

Pirmais Covid-19 epicentrs bija Ķīna, bet vēlāk to apsteidza Eiropa. Vissmagākais uzliesmojums ir Itālijā, kā arī Spānijā, Vācijā un Francijā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu