Nacionālais teātris aicina interneta balsojumā izraudzīties izrādes, kuras parādīs internetā (2)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Nacionālais teātris (LNT) aicina iedzīvotājus teātra sociālo mediju kontos balsojumā izraudzīties izrādes, kuras teātris izrādīs internetā, informēja teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča.

Ārkārtējās situācijas un publisku pasākumu rīkošanas ierobežojumu dēļ skatītāji patlaban nevar apmeklēt teātri, tāpēc LNT piedāvā savas izrādes skatīties virtuāli, piedaloties izvēlē, kuru no teātra izrādēm konkrētajā vakarā skatīties.

Trešdienās LNT sociālo mediju kontos varēs balsot par vienu no divām piedāvātajām nedēļas izrādēm. Tā izrāde, kuru skatītāji būs izvēlējušies, tiks augšupielādēta teātra "YouTube" kanālā ierastajā izrāžu sākuma laikā plkst.19. Izrādi varēs noskatīties līdz svētdienas pusnaktij.

Rimšēviča pavēstīja, ka patlaban teātris ir sagatavojis publiskošanai desmit pagājušo gadu izrādes, kas katra savā veidā ir ievērojama un nozīmīga teātra vēsturē. Starp tām ir "Mirušās dvēseles" Kirila Serebreņņikova režijā, Raimonda Paula muzikālā izrāde "Kerija. Retrospekcija", Gunāra Janovska stāsts "Uz neatgriešanos…" un citas.

Izrādes publiskos saskaņā ar Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūras/Latvijas Autoru apvienības speciāli šim gadījumam izsniegtām licencēm, un pēc izrāžu publiskošanas teātris norēķināsies atbilstoši izcenojumam, skaidroja Rimšēviča.

Nacionālais teātris tāpat kā lielākā daļa kultūras iestāžu šajā periodā cenšas palīdzēt skatītājiem atrast saites uz interneta vidē jau esošajiem izrāžu video un audio ierakstiem, pavēstīja LNT pārstāve. "Iestudējumu ieraksti ir Latvijas Televīzijas raidījuma "Teātris.zip" īpašajā izlasē, daudz izrāžu ar mūsu aktieru balss ierakstiem ir Latvijas Radio Radioteātra arhīvā, savukārt pēdējo gadu "LMT Jaunās zāles" izrāžu ieraksti ir atrodami "LMT Straumē"," informēja Rimšēviča.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu