Levits: ārkārtējā situācija kļūs par katalizatoru apņēmībai atbilstoši finansēt veselības aizsardzības sistēmu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Esmu pārliecināts, ka ārkārtējā situācija ilgtermiņā kļūs par katalizatoru apņēmībai sakārtot un atbilstoši finansēt veselības aizsardzības sistēmu, pateicības vēstulē medicīnas nozarē strādājošajiem rakstīja Valsts prezidents Egils Levits.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane, Valsts prezidents trešdien nosūtīja pateicības vēstuli ārstiem, ārstu palīgiem, medicīnas māsām, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta šoferiem, dispečeriem, laboratoriju darbiniekiem, atbildīgo dienestu vadītājiem un medicīniskās palīdzības koordinatoriem.

Vēstulē prezidents norādīja, ka epidēmijas izplatības laikā tieši viņi ir visvairāk apdraudēti un sabiedrība to apzinās."Jūs mūsu labā strādājat nesavtīgi un pašaizliedzīgi. Es izsaku jums vislielāko cieņu un pateicību savā un visas mūsu tautas vārdā," rakstīts vēstule.

Vēstulē Levits arī uzsvēra, ka šis ir pārbaudes laiks visai mūsu sabiedrībai, katra cilvēka atbildīgumam, disciplinētībai, apzinīgumam un rūpēm par līdzcilvēkiem. Tāpat viņš norādīja, ka ārkārtējā situācija atgādina par medicīnas darbinieku patieso nozīmi sabiedrībā, veselības nozares nozīmi valstī un valsts politikā.

"Tā atgādina, ka veselības aprūpe nav abstrakti skaitļi, bet katra mūsu veselība un dzīve. Esmu pārliecināts, ka šī ārkārtējā situācija ilgtermiņā kļūs par katalizatoru apņēmībai sakārtot un atbilstoši finansēt veselības aizsardzības sistēmu. Latvijas cilvēkiem tas ir nepieciešams," akcentēja Levits.

Tāpat prezidents trešdien sazinājās ar NMPD direktori Lieni Cipuli un pateicās medicīnas nozarē strādājošajiem par nesavtīgo un pašaizliedzīgo darbu Latvijas iedzīvotāju veselības labā.

"Jūs esat "frontes pirmajās līnijās", un liels paldies arī Jums personīgi par stingro un kompetento vadības stilu, kā arī visiem darbiniekiem par izturību un profesionālo darbu," pavēstīja prezidents.

Cipule uzsvēra, ka NMPD cenšas darīt visu profesionāli, jo tas ir viņu darbs. Tāpat viņa norādīja, ka dienests ir ļoti saliedēts un turpina darīt to, kas šajā situācijā ir jādara.

Abas puses apspriedās par situāciju ar koronavīrusa Covid-19 ierobežošanu. Levits interesējās par aizsardzības līdzekļu nodrošinājumu. Cipule uzsvēra, ka darbinieki ir aizsargāti visaugstākajā līmenī, un tas ir tāpēc, ka NMPD ir sācis ļoti laicīgi gatavoties jau pie pirmajām ziņām par vīrusa izplatību pasaulē.

Cipule arī uzsvēra, ka pateicas visiem, kuri atbalsta NMPD darbu, tai skaitā Veselības ministrijai, Satiksmes ministrijai un Ministru kabinetam kopumā.

Tāpat NMPD direktore uzsvēra, ka Latvijas uzņēmēju iesaiste ir apsveicama un ļoti nepieciešama šajā situācijā, jo tas pārorientē ražošanu valsts iekšienē, radot tos produktus, kas šobrīd sabiedrībā ir pieprasīti, un tas vairo kopējās aizsardzības spējas pret vīrusa izplatību.

Tāpat Cipule vēlreiz aicināja visu sabiedrību būt ļoti atbildīgiem un ievērot NMPD sniegtās vadlīnijas.

Levits sarunas noslēgumā vēlreiz pateicās NMPD un visiem dažādu profesiju pārstāvjiem, kuri ir iesaistīti šī vīrusa ierobežošanā, par augsto gatavību un profesionālo darbu.

TVNET jau vēstīja, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu