CSDD piedāvā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību saņemt pa pastu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tehniskā apskate CSDD. Ilustratīvs attēls.
Tehniskā apskate CSDD. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) ieviesusi iespēju transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību saņemt pa pastu, informēja CSDD pārstāvji.

Līdz šim tikai transportlīdzekļa pārdevējs varēja noformēt īpašnieka maiņu, neizejot no mājām, bet pircējam bija jādodas uz CSDD, lai saņemtu jaunu transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību. 

Līdz ar jaunajām izmaiņām arī pircējs varēs "e.csdd.lv" pieteikt jaunās reģistrācijas saņemšanu un piegādi pa pastu uz vēlamo adresi Latvijā.

Lai veiktu transportlīdzekļu īpašnieku maiņu e-pakalpojumos, ir jāveic trīs soļi - pirmkārt, pircējs "e.csdd.lv" izdara atzīmi (pieteikumu) par to, ka viņš vēlas iegūt īpašumā konkrētu transportlīdzekli. Informācija par pieteikumu tiek nosūtīta reģistrētajam transportlīdzekļa īpašniekam uz viņa "e.csdd.lv" reģistrēto e-pastu. 

Otrkārt, pārdevējs piecu dienu laikā "e.csdd.lv" pēc pircēja pieteikuma saņemšanas apstiprina īpašnieka maiņu. Ja transportlīdzeklis nav noņemts no uzskaites atsavināšanai, vienlaikus ar īpašnieka maiņas apstiprināšanu tiek noformēta arī šī darbība. Ar pārdevēja apstiprinājumu īpašuma tiesības uz transportlīdzekli tiek nodotas pircējam. Informācija par īpašnieka maiņas apstiprinājumu tiek nosūtīta pircējam uz viņa "e.csdd.lv" reģistrēto e-pastu. 

Treškārt, pircējs "e.csdd.lv" noformē iesniegumu jaunas reģistrācijas apliecības saņemšanai un norāda adresi, uz kuru vēlas saņemt šo dokumentu.

Pakalpojums pieejams tikai sūtījumiem Latvijas teritorijā. Reģistrācijas apliecība tiek sūtīta kā vienkāršs pasta sūtījums un papildus izmaksas par šo pakalpojumu ir 1,98 eiro.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu