Izlietotos individuālos aizsardzības līdzekļus vajadzētu izmest divos aizsietos maisos (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19. Ilustratīvs foto.
Covid-19. Ilustratīvs foto. Foto: MARTIN DIVISEK / EPA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aicina tās mājsaimniecības, kurās jāievēro karantīna, atkritumus, kuros ir arī individuālie aizsardzības līdzekļi, piemēram, cimdi un maskas, ievietot tos divos aizsietos maisos, informēja VARAM.

VARAM ir izstrādājusi ieteikumus iedzīvotājiem drošai rīcībai ar sadzīves atkritumiem, lai nodrošinātu papildu piesardzības pasākumus un mazinātu riskus Covid-19 tālākai izplatībai Latvijā, kā arī nodrošinātu vides aizsardzību un drošu atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu gan mājsaimniecībām, gan uzņēmumiem, kas to sniedz.

Lai novērstu vīrusa izplatību, VARAM norāda, ka mājsaimniecībās, kurās jāievēro karantīna, atkritumi, ko veido arī individuālie aizsardzības līdzekļi, piemēram, cimdi, maskas, jāievieto divos aizsietos maisos. 

"Šis maiss ir jāievieto konteinerā, kas paredzēts nešķirotajiem atkritumiem. To nekādā gadījumā nedrīkst atstāt konteinerim blakus vai ievietot dalītās vākšanas konteinerā un rokas pēc atkritumu izmešanas rūpīgi jāapstrādā ar dezinfekcijas līdzekļiem," mudina ministrijas pārstāvji.

Ministrija arī norāda, ka, nogādājot šķirotos atkritumus dalītās savākšanas laukumos, ir jāievēro divu metru distance no laukuma pārziņa un citiem apmeklētājiem, kā arī konteineros jāmet tikai tam paredzētie materiāli.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu