ASV zinātnieks: Jaunais koronavīruss var kļūt sezonāls (8)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ir liela iespējamība, ka jaunais koronavīruss varētu atgriezties sezonālos ciklos, trešdien paziņoja amerikāņu imunologs Entonijs Fauči, uzsverot nepieciešamību atrast vakcīnu un efektīvus ārstniecības līdzekļus. 

Fauči, kurš ir Nacionālā Alerģijas un infekcijas slimību institūta (NIAID) direktors un Baltā nama Koronavīrusa darba grupas loceklis, preses konferencē sacīja, ka koronavīruss sāk iesakņoties Zemes Dienvidu puslodē, kur pēc dažiem mēnešiem iestāsies ziema. 

"Mēs tagad sākam redzēt (..) Āfrikas dienvidos un Dienvidu puslodes valstīs, ka tur [koronavīrusa] gadījumi parādās laikā, kad tuvojas ziemas sezona," teica Fauči.

"Ja tur būs būtisks uzliesmojums, tad mums neizbēgami vajadzēs būt sagatavotiem tam, ka mēs pieredzēsim [koronavīrusa] ciklu otrreiz."

Kādi ir Covid-19 simptomi?

Ieteikumi rīcībai COVID-19 infekcijas slimnieka ģimenes locekļiem

Darbs attālināti. Kā to vislabāk organizēt

"Tas pilnīgi uzsver nepieciešamību darīt to, ko darām, lai izstrādātu vakcīnu, to ātri pārbaudītu un mēģinātu to sagatavot, lai mums būtu pieejama vakcīna šim nākamajam ciklam."

Divas potenciālas koronavīrusa vakcīnas - viena ASV un viena Ķīnā - pašlaik tiek izmēģinātas cilvēkiem, bet līdz to ieviešanai var paiet viens vai pusotrs gads.

Tiek arī pētīti iespējami ārstniecības līdzekļi, tai skaitā daži jauni medikamenti un citi, kas jau ir lietoti citu slimību ārstēšanai, tai skaitā pretmalārijas medikamenti hlorohīns un hidroksihlorohīns. 

"Es zinu, ka mēs spēsim to izbeigt tagad, bet mums tiešām jābūt gataviem citam ciklam," secināja Fauči.

Fauči secinājumi atbilst pieņēmumam, ka jaunā vīrusa izplatīšanos auksts un sauss laiks veicina vairāk nekā silts un mitrs laiks.   

Lēnāka inficēšanās tomēr nenozīmē vīrusa izzušanu, jo Austrālijā līdz šim ir apstiprināti gandrīz 2500 Covid-19 gadījumi un astoņi nāves gadījumi. 

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu