ASV Covid-19 dēļ iesaldē sava karaspēka pārvietošanu ārvalstīs

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV aizsardzības ministrs Marks Espers trešdien pavēlēja uz 60 dienām iesaldēt ASV karavīru un civilo aizsardzības darbinieku pārvietošanu ārvalstīs, lai apturētu jaunā koronavīrusa izplatīšanos.

Pavēle paredz apturēt apmēram 90 000 ASV spēkos dienējošo cilvēku dislocēšanu vai pārdislocēšanu nākamos divus mēnešus. Tā arī liedz pārvietoties viņu ģimeņu locekļiem, kas atrodas viņu dienesta vietās. 

"Šis pasākums ir pieņemts, lai palīdzētu tālāk novērst Covid-19 izplatīšanos, aizsargātu ASV [bruņoto spēku] personālu un saglabātu mūsu globālo spēku operatīvo gatavību," teikts Pentagona paziņojumā.

"Nav gaidāms, ka [Espera pavēle] ietekmētu" apmēram 4000 ASV karavīru atvilkšanu no Afganistānas, ko paredzēts pabeigt 135 dienu laikā kopš ASV miera līguma ar talibiem noslēgšanas 29.februārī.

Pentagons paziņoja, ka līdz trešdienas rītam bija konstatēti 435 Covid-19 gadījumi ASV militārpersonu, civilo aizsardzības darbinieku, līgumdarbinieku un viņu ģimenes locekļu vidū. Viens Aizsardzības ministrijas līgumdarbinieks ir miris no šīs slimības. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu