Bagdādes Zaļajā zonā trāpījušas divas raķetes (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Divas raķetes ceturtdien trāpījušas Bagdādes Zaļajā zonā - stingri apsargātajā Irākas galvaspilsētas rajonā, kurā atrodas valdības iestādes un vēstniecības, pavēstīja armija.

Mērķis, pēc visa spriežot, bijusi ASV vēstniecība, ziņu aģentūrai AFP apliecināja avots Irākas drošības struktūrās. Vēstniecības komplekss atrodas dažu simtu metru attālumā no vietas, kur trāpījušas raķetes.

Kopš oktobra beigām šis ir jau 26.uzbrukums, kas Irākā veikts pret vietām, kurās atrodas ārvalstu karavīri un diplomāti. 

ASV jau labu laiku uzstāj, ka Bagdādei jāpieliek lielāki pūliņi, lai savaldītu grupējumus un novērstu to uzbrukumus ASV karavīriem un diplomātiem.

Decembrī Vašingtona ieņēma stingrāku nostāju šajā jautājumā, kad raķešu uzbrukumā tika nogalināts kāds ASV armijas līgumdarbinieks. ASV uz to reaģēja ar gaisa uzbrukumiem Irākas grupējuma "Hizbollah" brigādes"mērķiem, kas savukārt izprovocēja šī grupējuma atbalstītājus aplenkt ASV vēstniecību.

Pāris dienu vēlāk - 3.janvārī - no ASV bezpilota lidaparāta izšautu raķešu triecienā Irākā pie Bagdādes lidostas tika nogalināti desmit cilvēki, arī Irānas ģenerālis Kasems Soleimani un "Tautas mobilizācijas spēku" vadītāja vietnieks Abu Mahdi al Muhandiss, kurš bija arī viens no ""Hizbollah" brigādes" dibinātājiem.

Atbildot uz Soleimani nogalināšanu, Irāna 8.janvārī uz divām bāzēm Irākā, kur izvietoti ASV karavīri, raidīja 22 raķetes.

Irākas parlaments pieprasīja ASV karaspēka izvešanu no valsts, bet valdība vēl nav īstenojusi parlamenta lēmumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu