Policija aicina vairāk izmantot velosipēdu. Lūk, kas jāņem vērā (7)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Sievietes ar velosipēdu
Sievietes ar velosipēdu Foto: Pixabay

Globālā koronavīrusa radītā apdraudējuma dēļ nav ieteicams uzturēties šaurās telpās ar citiem cilvēkiem un ir nepieciešams distancēties. Vistiešākajā mērā tas attiecas arī uz sabiedrisko transportu, no kura lietošanas pēc iespējas jāizvairās. 

Tā kā pavasaris ir klāt un saulaini silto dienu, ar pauzītēm gan, taču kļūs vairāk, cik vien iespējams jāizmanto citi pārvietošanās līdzekļi. Viena no veselīgākajām alternatīvām ir velosipēds, tomēr tā lietotājam vienmēr jāpatur prātā, kur un kā labāk braukt, un kā rīkoties dažādās situācijās, lai bēgšana no vīrusa nebeigtos ar pakļūšanu zem kāda lielāka objekta riteņiem.

Lai velo sezona, kas daudziem gan tā arī nav beigusies, bet tāpat pamazām uzņem apgriezienus, nekrāsotos bēdīgos toņos, Valsts policija ir sagatavojusi un savā Facebook vietnē publicējusi vairākus elementārus padomus, kā arī viegli nolasāmu aicinājumu nenonākt starp tiem satiksmes dalībniekiem, kuri veido bēdīgo statistiku. Starp citu, saskaņā ar to, līdz šā gada 22. martam fiksēti 64 ceļu satiksmes negadījumi, kuros iesaistīti riteņbraucēji, bet šajos negadījumos cietuši 42 un bojā gājuši divi velosipēdisti.

Valsts policija atādina

  • Gan riteņbraucējam, gan autovadītājam ir jāievēro drošs intervāls un distance vienam no otra. Velosipēdistam ir jāpārvietojas pēc iespējas tuvāk brauktuves labajai malai un, ja satiksmē pārvietojas vairāki riteņbraucēji, tad tiem ir jābrauc vienam aiz otra, nevis blakus. Velosipēdistam ir jāatceras, ka braucot pa gājēju ceļu vai ietvi, priekšroka ir gājējam. Piedaloties satiksmē ar velosipēdu, nedrīkst aizmirst par pareizi aprīkotu velosipēdu ar gaismu atstarojošiem elementiem un ķiveri savai drošībai!
  • Ne tikai pieaugušajam ir jārūpējas par savu drošību, bet arī mazajiem satiksmes dalībniekiem. Vecākiem jāpārrunā ar saviem bērniem ceļu satiksmes noteikumus un jāatgādina par satiksmes drošību, pārvietojoties ar velosipēdu.
  • Būtiski ir arī parūpēties par sava velosipēda drošību – lai nenokļūtu nepatīkamā situācijā un braucamrīks nenonāktu zagļa rokās, ir jāievēro vairāki drošības ieteikumi: velosipēds jāpieslēdz ar kvalitatīvu drošības saslēgu. Ja iespējams, tas jānovieto videonovērošanas kameru tuvumā, uz velosipēda vai tā groziņā nedrīkst atstāt vērtīgas mantas un velosipēds jāpieslēdz pie droša statīva!

Veseli braukuši!

Foto: Valsts policija
Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu