Huawei izstrādājuši tehnoloģiju, kas palīdzot dažās sekundēs diagnosticēt Covid-19 (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Sieviete ar masku vīrusa epidēmijas laikā
Sieviete ar masku vīrusa epidēmijas laikā Foto: Pixabay

Huawei CLOUD sadarbībā ar Huažongas (Huazhong) zinātnes un tehnoloģijas universitāti un uzņēmumu Lanwon Technology ir izstrādājis mākslīgā intelekta (MI) atbalstītu kvantitatīvo medicīnisko attēlu analīzes pakalpojumu Covid-19 diagnozticēšanai dažu sekunžu laikā.

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) ģenerāldirektors Tedross Adanoms Gebrejesuss nesen notikušajā preses konferencē aicināja: “Man ir vienkāršs vēstījums visām valstīm: veiciet analīzes, veiciet analīzes, veiciet analīzes!” Šobrīd, testējot tradicionālajā veidā, testu rezultāti zināmi vien pēc vairākām stundām. Šo problēmu uzņēmās risināt Huawei CLOUD, sadarbībā ar Huažongas (Huazhong) Zinātnes un tehnoloģijas universitāti un uzņēmumu Lanwon Technology.

Ar mākslīgā intelekta (MI) palīdzību tika izstrādāts risinājums – kvantitatīva medicīniskā attēla analīzes tehnoloģija, kas automātiski, ātri un precīzi sniedz datortomogrāfijas rezultātus radiologiem un ārstējošajiem ārstiem, tādējādi ievērojami mazinot ārstu noslodzi.

Huawei Ascend sērijas MI mikroshēmu veiktspēja dod iespēju iegūt analīžu rezultātus sekunžu laikā, un tā palīdz uzlabot diagnostikas efektivitāti. Tāpat iespējams precīzāk atšķirt agrīno, progresējošo un smago Covid-19 stadiju, kā arī atvieglo agrīno skrīningu, profilaksi un kontroli.

Datortomogrāfija ir viens no Covid-19 vīrusa klīniskās diagnosticēšanas veidiem – tā ātri ļauj konstatēt, novērtēt pacienta stāvokli un pieņemt lēmumu par ārstēšanas metodēm. Tomēr tādēļ, ka slimība sākotnējā posmā dažreiz nav viegli atklājama, īsā laika posmā jāveic atkārtotas pārbaudes, kas ietver jaunu procedūras veikšanu un attēlu pārskatīšanu. Veicot to manuāli, ir nepieciešams liels ārstu skaits, tiesa gan, lielai daļai mediķu nav nepieciešamās prasmju darbā ar datortomogrāfiju. Jaunais tehnoloģiskais risinājums ne tikai palīdz diagnostiku padarīt daudz ātrāku un efektīvāku, bet arī atslogo medicīnas personālu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu