Lietuvā nolemts atbraucējus palaist mājās pēc divu dienu piespiedu karantīnas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19. Ilustratīvs attēls
Covid-19. Ilustratīvs attēls Foto: TOMS KALNINS/EPA

Lietuva atteikusies no ieceres no ārvalstīm atbraukušos iedzīvotājus ievietot karantīnā pašvaldības ierādītās telpās, kas noveda pie jandāliņa un kautiņiem. Atbraucēji ceturtdien dosies mājās un atlikušo karantīnas laiku pavadīs tur, vēsta portāls "15min.lt".

Lietuvas valdība nedēļas sākumā paziņoja, ka no otrdienas visi, kas atgriezušies no ārzemēm un kuriem nav jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 simptomu vai arī šie simptomi ir vieglā formā, tiks uz divām nedēļām izolēti pašvaldību piešķirtās telpās, piemēram, viesnīcās. Tomēr trešdien Lietuvas veselības ministrs Aurēlijs Verīga nolēma, ka no ceturtdienas šis rīkojums vairs nebūs spēkā.

Lietuvas medijos plaši tika atspoguļots karantīnas vietās notiekošais. Daļa atbraucēju bijuši alkohola reibumā. Karantīnas vietās esot izcēlušies vairāki kautiņi, un viesnīcā "Railway Apartments" kāds cilvēks tika sadurts.

Sākumā tika pieņemts lēmums, ka mājās varēs doties ģimenes ar maziem bērniem, taču tagad prom var doties visi, kuriem ir pieejama vieta, kurā izolēties atlikušo karantīnas laiku. Šiem cilvēkiem būs ar parakstu jāapliecina, ka viņi mājās ievēros visus karantīnas noteikumus, norādījis Viļņas pašvaldības administrācijas direktors Povils Poderskis. Plānots, ka pirms došanās prom viņiem tiks veiktas jaunā koronavīrusa analīzes.

Bijušais Seima deputāts Armīns Līdeka, kurš valstī atgriezās otrdien, portālam "15min.lt" ceturtdienas rītā sacīja, ka joprojām atrodoties viesnīcā un neesot saņēmis nekādas ziņas par to, kad varēs doties prom.

Viļņas viesnīcās tika karantinēti vairāki simti cilvēku.

Jaunākā informācija liecina, ka Lietuvā inficēšanās konstatēta 290 cilvēkiem. Fiksēti četri nāves gadījumi - trīs no tiem Ukmerģe un viens Panevēžā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu