Urbanovičs vērsies Ģenerālprokuratūrā ar iesniegumu par sabiedriskā transporta reisu skaita samazināšanu Rīgā (15)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Saskaņa" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs
Partijas "Saskaņa" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs Foto: Zane Bitere/LETA

Partijas "Saskaņa" līderis Jānis Urbanovičs vērsies Ģenerālprokuratūrā, kā arī pie iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP) ar sūdzību par sabiedriskā transporta reisu skaita samazināšanu Rīgā.

Urbanovičs sacīja, ka uzrakstījis iesniegumu par pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" sabiedriskā transporta reisu skaita samazināšanu Covid-19 pandēmijas laikā.

"Ir izdarīta liela muļķība, kas ir lielāka par noziegumu," vērtējot sabiedriskā transporta reisu skaita samazināšanu Rīgā, sacīja Urbanovičs.

Viņš uzskata, ka patlaban Rīgā valdošie ir pieļāvuši lielu kļūdu, samazinot sabiedriskā transporta reisu skaitu, tādējādi Covid-19 nekontrolētas izplatīšanās gaitā liekot cilvēkiem drūzmēties sabiedriskajā transportā.

"Gribu, lai autors, kas izdomāja samazināt sabiedriskā transporta plūsmu, to sašaurinot, lai cilvēki drūzmētos vienā autobusā, trolejbusā, tiktu atrasts un sodīts," teica politiķis.

Partijā aģentūrai LETA pauda, ka Rīgas domes pagaidu administrācija, pieļaujot sabiedriskā transporta reisu samazināšanu, rada draudus cilvēku veselībai. "Jo retāk brauc sabiedriskais transports, jo vairāk cilvēku spiesti kopā pārvietoties tramvajos, trolejbusos un autobusos. Šajā gadījumā ne par kādu divu metru distances ievērošanu starp cilvēkiem, kura ir nepieciešama no epidemioloģiskā drošības viedokļa, nevar būt ne runas," uzsvēra politiskajā spēkā.

"Saskaņa" uzskata, ka par kļūdaino lēmumu, kurš var novest pie cilvēku masveida inficēšanās, atbildība ir jāuzņemas Rīgas domes pagaidu administrācijai. 

No 21.marta Rīgas dome samazinājusi sabiedriskā transporta reisu skaitu vidēji par 20%, pamatojot, ka sabiedriskajā transportā vērojams pasažieru skaita kritums sakarā ar Covid-19 izplatības noteiktiem ierobežojumiem un rekomendācijām, atgādināja partijā.

"Saskaņa" ne tikai pieprasa atjaunot atceltos sabiedriskā transporta reisus, bet arī palielināt reisu skaitu, kā tas jau ir izdarīts Tallinā, lai cīnītos pret Covid-19 izplatību.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs šonedēļ paziņoja, ka no epidemioloģiskās drošības viedokļa sabiedriskā transporta reisu skaita samazināšana ir absolūti nepieļaujama.

Kā ziņots, epidemiologiem negūstot informāciju par vairāku jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 slimnieku inficēšanās gaitu, speciālisti atzinuši, ka Latvijā ir sākusies Covid-19 transmisija sabiedrībā.

Jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 23 cilvēkiem, bet kopumā ar to valstī saslimuši 244 cilvēki. Iepriekšējā diennaktī veikti 817 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 8774 Covid-19 testi. 

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta, ka stacionāros patlaban ārstējas 16 Covid-19 slimnieki un neviens no viņiem nav smagā stāvoklī.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu