Hermanis domā, ka pēc pašizolācijas teātris pie skatītājiem "atkal atgriezīsies baltā zirgā" (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Alvis Hermanis
Alvis Hermanis Foto: Facebook

Jaunā Rīgas teātra (JRT) mākslinieciskais vadītājs, režisors Alvis Hermanis savā "Facebook" publicējis nelielu video uzrunu, kurā filozofē par esošo situāciju un par to, kas mūs sagaida pēc koronavīrusa pandēmijas. Viņš uzskata, ka izolācijā pavadītais laiks cilvēkus izmainīs radikāli.

"Tātad jau ir divas nedēļas, kopš nespēlējam teātri. Pati klizma ar slimību, protams, nejauka, bet mani daudz vairāk interesē pasaule, kurā mēs atgriezīsimies pēc tam. Esmu pārliecināts, tā būs pilnīgi cita pasaule, jo izolācijā pavadītais laiks, vienalga, cik garš tas būtu, cilvēkus izmainīs radikāli – viņu paradumi būs citi, arī pēc atgriešanās normalitātē," domā Hermanis, piebilstot, ka jau šobrīd ir interesanti lasīt, kā itāļu biznesmeņi atzīst darbu tādās video saziņas vietnēs kā Skype vai Zoom. Tas esot trīs reizes ražīgāks process nekā birojā.

"Tas ir tikai viens piemērs, ka cilvēku sadzīve pēc izolācijas posma būs vairāk introverta, cilvēki vairāk turpinās laiku pavadīt mājās ar ģimeni, būs iemācījušies un pieraduši pakārtot savu dzīvi interneta dotajām iespējām, iziet laukā no mājām būs vēl mazāk iemeslu un vajadzības nekā līdz šim," domā režisors.

Viņš ir pārliecināts, ka pēc šīs kataklizmas teātris kā mākslas forma "atkal atgriezīsies baltā zirgā". 

"Teātra spēks ir tikai fiziskā klātbūtnē," viņš rezumē.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu