"Rīgas satiksme" papildus norīkos vismaz 80 reisus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme", kura pagājušajā nedēļā pasažieru skaita samazinājuma dēļ samazināja arī sabiedriskā transporta reisu skaitu, tagad nolēmusi veikt korekcijas kustības sarakstos "atbilstoši pasažieru plūsmai", papildus norīkojot vismaz 80 reisu.

Ņemot vērā Veselības ministrijas speciālistu vakar publiski pausto informāciju par aktuālo situāciju, Rīgas pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics uzdeva pilsētas izpilddirektoram Jurim Radzevičam un "Rīgas satiksmes" valdei nekavējoties nodrošināt piemērotu sabiedriskā transporta kustību atbilstoši epidemioloģiskai situācijai valstī.

Bartaševiča norāda, ka uzņēmums nepārtraukti monitorē situāciju un seko līdzi piepildījumam transporta līdzekļu salonā, un līdz šim veiktie novērojumi liecina, ka pilnāks sabiedriskais transports vērojams atsevišķos rīta reisos, tādējādi atbilstoši situācijai tiks koriģēti sabiedriskā transporta kustības saraksti. 

Proti, darba dienās kopējo sabiedriskā transporta reisu skaitu plānots palielināt par 80 reisiem, īpaši palielinot tos rīta stundās. Tāpat korekcijas tiks veiktas arī brīvdienu kustības sarakstos. Papildus transportlīdzekļi tiks norīkoti tajos maršrutos un laikos, kuri pēdējās dienās, kā liecina novērojumi, bija pārlieku noslogoti.

Sabiedriskā transporta kustības intervālus plānots izlīdzināt 2., 3., 24., 51.maršruta autobusiem darba dienās un brīvdienās, kā arī 22., 25., 49., 52., 53.maršruta autobusiem darba dienās.

Izmaiņas skars arī 4., 15., 19.trolejbusa maršrutu kustību darba dienās un brīvdienās, 1.tramvaja maršrutu kustību brīvdienās, kā arī 5., 7., 11.tramvaja maršrutu darba dienās un brīvdienās. 

Izmaiņas kustības sarakstos plānots veikt arī atsevišķos minibusu un ekspresbusu maršrutos.

"Pasažieru plūsmas uzraudzību veic gan transporta līdzekļu vadītāji, gan dispečeri, gan arī kontrolieri un citi speciāli apmācīti darbinieki. Tāpat informācija tiek analizēta un saņemta arī no reģistrētajiem braucieniem un citiem tehniskajiem līdzekļiem," norāda Bartaševičs.

Uzņēmums aicina iedzīvotājus pēc iespējas mazāk sociāli kontaktēties un izmantot sabiedrisko transportu ārkārtējās situācijas laikā tikai tad, ja nav citas alternatīvas. Lai mazinātu vīrusa Covid-19 izplatīšanos, uzņēmums aicina iedzīvotājus palikt mājās, pārvietoties kājām vai braukt ar velosipēdu.

Saziņai ar "Rīgas satiksmi" iespējams izmantot informatīvo tālruni 20361862, vai arī sūtīt e-pastu uz "info@rigassatiksme.lv". Tāpat ar uzņēmumu var sazināties izmatojot mājas lapā esošo sadaļu "Sazinies ar mums", kurā ikviens elektroniski var iesniegt savu pieteikumu.

Jau ziņots, ka Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs trešdien preses konferencē sacīja, ka no epidemioloģiskās drošības viedokļa sabiedriskā transporta reisu samazināšana Rīgā ir "galīgi nepieņemama".

Viņš norādīja, ka krīzes vadības darba grupā tiek apspriesti iespējami ierobežojumi saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 ierobežošanu.

"Mēs galīgi neesam apmierināti ar situāciju, kas notiek "Rīgas Satiksmes" sabiedriskajā transportā, samazinot reisu skaitu," teica Perevoščikovs. 

Reisu skaita samazināšana stundās, kad cilvēki brauc uz darbu un atgriežas no tā, ir "galīgi nepieņemama" no epidemioloģiskās drošības viedokļa, akcentēja speciālists.

Sabiedriskajam transportam braucot retāk, cilvēku pulcēšanās tajā ir ļoti intensīva, skaidroja speciālists, piebilstot, ka šis jautājums būtu jārisina Rīgas domei.

Izmaiņas tika ieviestas no 21.marta saistībā ar pasažieru skaita kritumu valstī izsludinātā ārkārtējā stāvokļa dēļ.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu