Policija: pandēmiju turpina izmantot dažādi krāpnieki (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Valsts policija vērš uzmanību, ka ir aktivizējušās personas, kuras pandēmijas laiku izmanto krāpšanas nolūkā.

Iepriekš policija informēja par krāpniekiem, kuri no Latvijā un ārzemēs reģistrētiem tālruņa numuriem zvana iedzīvotājiem un piedāvā iegādāties zāles, kas it kā palīdzētu organismam cīnīties ar Covid-19.

Šoreiz Valsts policijas rīcībā ir informācija, ka krāpnieki pa e-pastu piesola Covid-19 pandēmijā cietušajiem ieskaitīt naudu, iepriekš lūdzot nosūtīt personas datus un bankas kontu.

Foto: Valsts policija

Valsts policija aicina nereaģēt uz šādiem piedāvājumiem un neizpaust personīgo informāciju – nekādā gadījumā nevajadzētu atklāt savas pases vai cita personu apliecinoša dokumenta un norēķinu kartes numuru.

Krāpnieki var lūgt norādīt ne tikai iepriekšminēto, bet arī telefona numuru, personīgos datus, norēķinu kartes drošības kodu un pat internetbankas paroli.

Tāpat policija atgādina, ka aiz šādām viltus ziņām var slēpties arī pikšķerēšana – mēģinājums apmuļķot un izprovocēt, piemēram, nospiest kādu saiti, atklāt savu paroli vai atvērt inficētu pielikumu, tādējādi iegūstot personīgo informāciju vai pat piekļūstot internetbankas autorizācijas rīkam, piemēram, Smart–ID.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu