Dīkstāves pabalstu izmaksai VID piešķir 102 miljonus eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzema
VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzema Foto: Evija Trifanova/LETA

Ministru kabinets ceturtdien lēma pārdalīt Valsts ieņēmumu dienestam (VID) 102 miljonus eiro, lai sāktu dīkstāves pabalstu izmaksu, ceturtdien pēc valdības sēdes mediju pārstāvjiem pavēstīja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV). 

Pēc Reira teiktā, pirmos dīkstāves pabalstus plānots izmaksāt jau rīt. “Uzņēmēji sāka pieteikties vakar un turpina šodien. Bet pabalstus sāks maksāt no piektdienas,” sacīja ministrs.

TVNET jau ziņoja, ka Ministru kabinets otrdien lēma dīkstāves pabalstus sākotnēji izmaksāt aptuveni 73 000 darba ņēmējiem, kuri strādāja Covid-19 vistiešākā skartajās nozarēs, proti transporta un pārvadājumu, viesmīlības, tūrisma un kultūras nozarēs. Šajās nozarēs strādājošajiem valsts izmaksās dīkstāves pabalstu 75% apmērā no līdz šim saņemtās algas, bet ne vairāk kā 700 eiro apmērā par kalendāro mēnesi. Šis lēmums valsts budžetam izmaksās līdz 102 miljoniem eiro.

Tomēr šodien valdība lēma paplašināt to nozaru loku, kuras varēs pieteikt savus darbiniekus dīkstāves pabalsta saņemšanai, kā arī paši uzņēmumi varēs līdz trim gadiem atlikt nokavēto nodokļu nomaksu.

Patlaban gan nav zināms, cik daudz uzņēmumu pēc jauno noteikumu spēkā stāšanās plāno pieteikt savus darbiniekus dīkstāves pabalsta saņemšanai.

Iepriekš tika lēsts, ka dīkstāves pabalstu izmaksa visu nozaru darba ņēmējiem no valsts budžeta prasītu līdz 200 miljoniem eiro.

Kopumā Covid-19 radīto negatīvo seku mazināšanai valsts līdz šim lēmusi atvēlēt tuvu trim miljardiem eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu