DĀR diviem Covid-19 pacientiem draud apsūdzības par slepkavības mēģinājumu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) kādam tūristam un kāda uzņēmuma īpašniekam draud apsūdzības slepkavības mēģinājumā par neizolēšanos no citiem pēc saslimšanas ar Covid-19.

Tūrists neievēroja rīkojumu par izolēšanos un devās no Krīgera nacionālā parka uz dabas rezervātu DĀR austrumu piekrastē, ziņu aģentūrai DPA šodien atklāja DĀR policijas preses pārstāvis.

Viņš sacīja, ka tūrists pašlaik atrodas karantīnā un viņam tiks izvirzītas apsūdzības slepkavības mēģinājumā. Tūrista pilsonību viņš neatklāja.

Uzņēmuma īpašniekam Covid-19 tika diagnosticēts pēc atgriešanās no ceļojuma uz ārzemēm, un viņam tika norādīts ievērot karantīnu. Taču 52 gadus vecais vīrietis turpināja vadīt savu uzņēmumu. Viņš tika aizturēts un nogādāts slimnīcā.

DĀR pirmais inficēšanās gadījums ar koronavīrusu tika konstatēts 5.martā. Kopš tā laika saslimušo skaits ir strauji pieaudzis, sasniedzot 709. Neviens nāves gadījums nav konstatēts.

DĀR ir Covid-19 smagāk skartā valsts Āfrikā.

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, šodien no pusnakts DĀR trīs nedēļas būs spēkā stingri ierobežojumi, kuru ievērošanu uzraudzīs policija un armija.

Nākamās trīs nedēļas valstī darbosies tikai pamata pakalpojumu sniedzēji, tostarp lielveikali un medicīnas iestādes. Valsts robežas tiks slēgtas, komerciālie lidojumi apturēti un kruīzu kuģi netiks ielaisti ostās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu