Sabiedrisko mediju radītās programmas ļauj izmantot "PBK" un trim radiostacijām (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
NEPLP logotips.
NEPLP logotips. Foto: LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) līdz šim ļāvusi sabiedriskajos medijos radītās programmas izmantot četriem komerciālajiem medijiem, pastāstīja NEPLP vadītājs Ivars Āboliņš.

Āboliņš skaidroja, ka pēc valdības dotās atļaujas komercmedijos raidīt sabiedriskajos medijos ražoto saturu vērojama liela komercmediju interese un atsaucība.

Šodien NEPLP pieņēma lēmumu par atļauju minēto saturu izmantot četriem komerciālajiem medijiem: "Divu krastu radio", radio "Ef-Ei", radio "Baltkom" un PBK.

Āboliņš pastāstīja, ka minētajiem medijiem rīt līdz plkst.17 jāvienojas ar Latvijas Televīziju un Latvijas Radio par pakalpojuma nosacījumiem, lai jau tuvākajā laikā varētu sākt pārraidīt sabiedriskajos medijos radītās programmas.

Komercmediji arī turpmāk ārkārtējās situācijas laikā varēs pieteikties šādai iespējai, skaidroja Āboliņš.

Kā ziņots, Ministru kabinets ļāvis NEPLP nodot sabiedrisko mediju ziņu un informatīvo saturu bezatlīdzības lietošanā komercmedijiem ārkārtējās situācijas laikā, aģentūru LETA informēja padomē.

NEPLP uzsvēra, ka tas ir solis, lai pēc iespējas plašāka Latvijas sabiedrības daļa varētu operatīvi saņemt kvalitatīvu un uzticamu informāciju par jaunā koronavīrusa izraisītās slimību Covid-19 un tās izplatību saistītajiem ierobežojumiem.

Padomes ieskatā ir aktīvi jārīkojas, lai iespējami plašākai sabiedrības daļai ir pieejams kvalitatīvs un uzticams saturs. Lai sasniegtu maksimāli lielu iedzīvotāju daļu, ir svarīgi dot iespēju saņemt arī LTV 7 un LR 4 radīto saturu mazākumtautību valodās.

Padome aicina Latvijas komercmedijus izmantot šo iespēju - bezatlīdzības lietošanā saņemt sabiedrisko mediju radīto ziņu un informatīvo saturu, uzrunāt un informēt visu Latvijas sabiedrību un krīzi pārvarēt kopā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu