Atrasts eBay: 23 gadus vecs, bet pilnīgi svaigs BMW 740i (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
BMW 740i (E38)
BMW 740i (E38) Foto: eBay

Vēl nesen ziņojām par iespēju eBay iegādāties Rolls-Royce, kas patiesībā nemaz nav Rolls-Royce, bet gan pārbūvēts Lincoln limuzīns ar britu markas automobiļa dizaina elementiem. Tagad tīmeklī par sava veida slavenību kļuvis eBay atradums, kurš liks nodrebēt ne vienai vien BMW fana sirdij.

Tas ir samērā sens, taču ļoti maz pieredzējis septītās sērijas BMW. Konkrētāk - 1997.gada E38 sērijas 740i, kuru būtībā var uzskatīt par pilnīgi jaunu, jo nobraukums ir tikai 255 kilometri.

Detalizēta informācija par mašīnas likteni no konveijera un rūpnīcas vārtiem līdz mūsdienām nav. Minēts vien tas, ka līdz šim bijis tikai viens īpašnieks, un tā ir kāda 1927.gadā dzimusi kundze. Attiecīgi auto ražošanas un reģistrācijas gadā viņai bija apaļi 70.

Foto: eBay

Kopš tā laika auto nav daudz kustināts, bet šobrīd pat atrodas speciālā kapsulā ar mehānisku ventilācijas sistēmu. Cik sen tas ir šādi iekapsulēts, eBay sludinājums neatklāj, taču attēlos redzams, ka mašīna ir teicamā vizuālā stāvoklī, ar perfektām koka detaļām, ideāliem pedāļiem bez mazākajām nodiluma pazīmēm un tīru motortelpu.

Foto: eBay

Tajā atrodas spēka agregāts no ēras, kad vēl nebija aktuāls jēdziens downsizing jeb motora tilpuma samazināšana, to kompensējot ar degvielas tiešo iesmidzināšanu, turbokompresoriem un citām tehnoloģijām.

Foto: eBay

Šim 740i tādējādi uzstādīts 4,4 litru V8 atmosfēriskais motors ar 286 zirgspēkiem. Arī aprīkojums šim BMW ir tāds, kāds tolaik bija labi nokomplektētiem auto - vieglmetāla diski, elektriski regulējami sēdekļi un logu stikli, augstumā regulējama stūre, klimata kontrole, sēdekļu ādas apdare un apsilde, stūres pastiprinātājs, parkošanās sensori, radio/kasešu atskaņotājs.

Foto: eBay

Ja šis sludinājums tevī ir atraisījis interesi, tad šī materiāla tapšanas brīdī līdz eBay izsoles beigām ir apmēram piecas dienas, bet pēdējā solītā naudas summa - 61 tūkstotis eiro. Labā ziņa savukārt ir tā, ka auto atrodas Polijā, un pārdevējs norāda, ka transportēšana Eiropas Savienības robežās ir iespējama. Sludinājuma ievietošanas brīdī gan acīmredzot robežas starp Eiropas valstīm nebija tik noslēgtas, kā tas ir šobrīd. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu