AfD ierosina strādniekus no Austrumeiropas pavasara darbos aizstāt ar skolēniem (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Labības lauki. Ilustratīvs attēls
Labības lauki. Ilustratīvs attēls Foto: EPA/AFI

Vācijas eiroskeptiķu partija "Alternatīva Vācijai" (AfD) ceturtdien ierosinājusi sezonas strādniekus no Austrumeiropas pavasara darbos aizstāt ar skolēniem.

AFD deputāts Gecs Fremmings paziņojumā partijas mājaslapā paudis viedokli, ka vecāko klašu skolēni un studenti būtu vispiemērotākie lauku darbiem šopavasar, kad Covid-19 pandēmijas dēļ slēgtas robežas sezonas strādniekiem no Austrumeiropas.

Vācija trešdien aizliedza iebraukt valstī visiem sezonas strādniekiem no valstīm ārpus Eiropas Savienības (ES) un ES valstīm, kas neietilpst eirozonā, tostarp Bulgārijas un Rumānijas. Sezonas strādnieki nevarēs ierasties arī no valstīm, kas koronavīrusa dēļ uz laiku atjaunojušas robežkontroli, tostarp no Austrijas.

Vācijas lauksaimniecības nozare ik gadu nodarbina gandrīz 300 000 sezonas strādnieku, no kuriem vairums ir no Austrumeiropas.

Fremmings, kurš pēc profesijas ir skolotājs, sacīja, ka skolēnu iesaistīšana lauku darbos būtu pozitīvas pārmaiņas pēc skolu un universitāšu slēgšanas Covid-19 dēļ.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu