TVNET aicina ⟩ Būsim vienoti un paliksim mājās! Dizaina speciālists un provocējošu viedokļu autors Toms Lūsis (8)

#paliecmājās
Toms Lūsis Foto: Jānis Škapars/TVNET
Toms Lūsis
CopyLinkedIn Draugiem X

Covid-19 pandēmija ir pārņēmusi pasauli, un Latvija nav izņēmums. Kopš 12. marta mūsu valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija un iedzīvotāji tiek lūgti palikt mājās. Tomēr dzīve ar to neapstājas. Ziņu medijs TVNET piedāvā ielūkoties savu žurnālistu brīvā laika plānos šajā trauksmainajā periodā un aicina citus palikt mājās un neapdraudēt sevi un savus līdzcilvēkus.

Gluži kā pārējiem TVNET kolēģiem, arī man uz ārkārtas stāvokli valstī izsludinātajam laikam, ko pavadīšu strādājot no mājām, ir padomā vairākas lietas, kurām citkārt neatliek laika vai arī vienkārši trūkst motivācijas izdarīt. Lūk, manas galvenās piecas apņemšanās.

Toms Lūsis
Toms Lūsis Foto: Jānis Škapars/TVNET

1. Izgulēšos

Miegs, miegs un vēlreiz miegs! Ikdienas darbu dunā miegs ir tā lieta, kas visbiežāk tiek pamesta novārtā un svaru kausos parasti nostājas mazāk vērtīgā pozīcijā par pāris jaunāko seriālu sēriju noskatīšanos. Darbs no mājām un meitas mācības no mājām nozīmē to, ka savu ikdienas modinātāju varu no 6:30 pārlikt uz 8:45. Ja vēl izdotos nesākt iet gulēt vēlāk, būtu pavisam labi. Tāpat nevaru nedz noliegt, nedz apstiprināt, ka arī savu pusdienu pārtraukumu turpmāk izmantošu pusdienlaika gulēšanai.

Toms Lūsis
Toms Lūsis Foto: Jānis Škapars/TVNET

2. Sportošu

Manas ekstrēmi atlētiskās ķermeņa aprises neļaus turēt noslēpumā faktu, ka esmu kaislīgs sporta entuziasts. Skaidrs, ka, izslēdzot no savas ikdienas pāris kilometru pastaigas un samazinot jebkādu nepieciešamību kustēties, ir būtiski kaut ko darīt arī mājas režīmā. Nepieciešamā aprīkojuma trūkums un nepiemērotas telpas ir tikai atrunas – galvenais ir iztēle un labs ieskrējiens.

Toms Lūsis
Toms Lūsis Foto: Jānis Škapars/TVNET

3. Eksperimentēšu ar vegānisku ēdienu

Virtuve ir tā vieta, kurā varu pazust uz daudzām stundām, jo, sākot gatavot, laiks apstājas. Strādājot no mājām, virtuve man būs pieejama vēl biežāk, tāpēc esmu nolēmis dažādot savas ēdienreizes ar vegāniskām maltītēm. Proti – esmu iegādājies vegānisko ēdienu recepšu grāmatu un plānoju gatavot šos ēdienus, visus nejēdzīgos produktus aizstājot ar gaļu. Manuprāt, gaļa ir ideāls veids, kā uzlabot vegānisko virtuvi. Iesākumā pamēģināšu, kā garšo vegāniskais čili, ja soju aizstāj ar malto gaļu.

Toms Lūsis un boilers
Toms Lūsis un boilers Foto: Jānis Škapars/TVNET

4. Turpināšu neizvest veco boileru

Pirms kādiem trim mēnešiem piedzīvoju nepatīkamu brīdi, kad mans iemīļotais boilers devās citos medību laukos un nācās to aizstāt ar jaunu. Kopš tā laika regulāri apsveru iespēju veco boileru aizvest nodot lūžņos, tomēr saprotams, ka trīs mēneši nav pietiekami ilgs laiks, lai šo projektu varētu pilnvērtīgi realizēt. Tagad, kad visā valstī ieteicams censties maksimāli ierobežot pārvietošanos ārpus mājām, man beidzot ir ļoti objektīvs pamatojums vēl vismaz mēnesi ar boileru neko neiesākt, un neviens man par to nevar izteikt pārmetumus vai atstāt pie datora zīmītes.

Toms Lūsis
Toms Lūsis Foto: Jānis Škapars/TVNET

5. Pavadīšu vēl vairāk laika kopā ar meitu

Kad meitai beigušās mācības un mana darba diena ir pāri finiša taisnei, visdrīzāk mēs kopā dragāsim Grand Theft Auto misijas, skatīsimies kādas filmas un seriālus (nesen noskatījāmies pēdējo Star Wars triloģiju, jādomā, ar ko turpināt), spēlēsim novusu vai kādu galda spēli. No galda spēlēm pēdējā laika favorīti – King of Tokyo un Dixit.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu