Okupētajā Krimā ielām piešķir Lužkova un Zaharčenko vārdus (7)

TVNET/LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Varasiestādes Krievijas okupētajā un anektētajā Krimā ceturtdien lēmušas par nosaukumu piešķiršanu vairākām Simferopoles ielām, ar ielu nosaukumiem pilsētā pagodinot arī bijušo Maskavas mēru Juriju Lužkovu un 2018.gadā nogalināto promaskavisko Donbasa kaujinieku līderi Aleksandru Zaharčenko.

Ar ielas nosaukumu pagodināts arī Vitālijs Čurkins - Krievijas pārstāvis ANO laikā, kad Krievija okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Kopumā nosaukumi piešķirti 29 Simferopoles ielām.

"Ar vienbalsīgu [pilsētas] deputātu lēmumu jaunajām Simferopoles ielām piešķirti agrāko laiku un mūsdienu vēstures nozīmīgu personu vārdi. Viņu vidū ir Maskavas eksmērs Jurijs Lužkovs un pirmais DTR vadītājs Aleksandrs Zaharčenko," žurnālistiem sacīja vietējās administrācijas pārstāvis, minot Maskavas atbalstītās Donbasa struktūras nosaukuma abreviatūru.

Citas ielas tikušas pie Krievijas diplomātu, militārpersonu un rakstnieku vārdiem, viņš piebilda.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 13 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas finanšu, aizsardzības, enerģētikas un citām nozarēm.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu