Nedēļas nogalēs būs jāslēdz tirdzniecības centri ar vismaz desmit veikaliem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Nedēļas nogalēs būs jāslēdz tirdzniecības centri ar vismaz desmit veikaliem, paredz Ekonomikas ministrijas (EM) precizētās prasības, uz kādiem tirdzniecības centriem attiecināmi darbības ierobežojumi brīvdienās un svētku dienās.

Ministru kabineta 26.marta ārkārtas sēdē ekonomikas ministram tika uzdots noteikt precīzus kritērijus tirdzniecības centriem, uz kuriem attiecas darbības ierobežojumi brīvdienās un svētku dienās.

Ar ekonomikas ministra pienākumu izpildītāja Sanda Ģirģena (KPV LV) rīkojumu noteikts, ka tirdzniecības centrs ir tirdzniecības ēka, kas iekārtota pastāvīgai un sistemātiskai tirdzniecībai ar kopējo tirdzniecībai atvēlēto platību vismaz 10 000 kvadrātmetru vai kurā atsevišķās tirdzniecības vietās darbojas vismaz desmit tirdzniecības dalībnieki vai pakalpojuma sniedzēji.

Līdz ar to turpmāk brīvdienās un svētku dienās tirdzniecības centrā, kura kopējā tirdzniecībai atvēlētā platība ir vismaz 10 000 kvadrātmetru vai kurā atsevišķās tirdzniecības vietās darbojas vismaz desmit tirdzniecības dalībnieki vai pakalpojuma sniedzēji, varēs darboties tikai pārtikas veikali, aptiekas (tostarp veterinārās aptiekas), optikas veikali, dzīvnieku barības veikali, higiēnas un saimniecības preču veikali, būvniecības veikali un dārzkopības preču veikali. 

EM uzsvēra, ka sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi nav pieskaitāmi pārtikas veikalu grupai, līdz ar to tiem jābūt slēgtiem.

LETA jau ziņoja, ka Covid-19 pandēmijas ierobežošanai Latvijā nedēļas nogalēs slēgs tirdzniecības centrus. Šī prasība neattieksies uz aptiekām un pārtikas veikaliem, veterinārajiem veikaliem, dārzkopības un būvniecības veikaliem, optikas veikaliem. Lēmums pieņemts, lai samazinātu cilvēku pulcēšanos slimības izplatības ierobežošanai.

Lielāko tirdzniecības centru pārstāvji pauduši atbalstu šim lēmumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu