Jēkabpilī atsavina lielu daudzumu nelegālo cigarešu un tabakas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Marta sākumā policija Jēkabpilī atsavinājusi lielu daudzumu nelegālo cigarešu un tabakas, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Vienā gadījumā, izmeklējot kriminālprocesu, policisti Jēkabpilī veica kratīšanu automašīnā "Volvo FH12" ar puspiekabi, kur atrada 108 kartona kastes ar tabaku bez Latvijas akcīzes nodokļa markām. Kopējais tabakas svars bijis 17 280 kilogrami. Savukārt angārā, kur atradās transportlīdzeklis, izņemtas 24 kartona kastes ar tabaku, un to svars bijis 3840 kilogrami. 

Saistībā ar noziedzīgo nodarījumu likumsargi ir sākuši kriminālprocesu un aizturējuši 1989., 1990. un 1967. gadā dzimušus vīriešus. Visām trīs personām piemēroti ar brīvības atņemšanu saistīti drošības līdzekļi - apcietinājums. Policija skaidro precīzus notikušā apstākļus, tostarp aizdomās turēto personu lomas izdarītajā noziegumā.

Bet, veicot preventīvo darbu Jēkabpils tirgus teritorijā sadarbībā ar kinologu, konstatēts, ka 1965.gadā dzimis vīrietis pie sevis uzglabāja 10 420 cigaretes ar Baltkrievijas un Krievijas akcīzes nodokļa markām un bez akcīzes nodokļa markām. Vīrietis iepriekš jau bijis policijas redzeslokā par analoģiskiem pārkāpumiem. Ir sākta administratīvā lietvedība.

Likumsargi atgādina, ka par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu vai realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu