Ārkārtējās situācijas laikā pieaugusi vardarbība ģimenēs, liecinot LM informācija

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Ārkārtējās situācijas laikā ir pieaugusi vardarbība ģimenēs, tādēļ sociālo dienestu darbiniekiem, kuri piegādā siltu ēdienu bērniem, jābūt ļoti vērīgiem, lai pamanītu vardarbības faktus un reaģētu uz tiem, atsaucoties uz Labklājības ministrijas informāciju, piektdien Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) rīkotajā videokonferencē sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Ministrs izteicās, ka šis ir sociālo dienestu darbinieku laiks, kad viņiem ir palielināts darba apjoms spriedzes apstākļos."Valdība noteica piemaksas mediķiem, kuri strādā pastiprinātā režīmā, lai cilvēkiem diagnosticētu un ārstētu jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19. Es aicinu arī pašvaldības ārkārtējās situācijas laikā parūpēties par saviem sociālajiem darbiniekiem un veikt piemaksas, palielinoties darba apjomam," sacīja Reirs.

Jau ziņots, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu