Indianapolisas 500 jūdžu sacensības koronavīrusa dēļ pārceltas uz vēlāku laiku

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Indianapolisas 500 jūdžu sacensību jeb Indy 500 dalībnieki
Indianapolisas 500 jūdžu sacensību jeb Indy 500 dalībnieki Foto: EPA/Scanpix

Indianapolisas trases vadība sadarbībā ar "IndyCar" Indianapolisas 500 jūdžu auto sacensības jeb "Indy 500" koronavīrusa dēļ ceturtdien pārcēla no 24. maija uz 23.augustu.

Tā būs pirmā reize kopš debijas mačiem 1911.gadā, kad ASV klasiskās četru kilometru ovāla sacensības nenotiks maijā.

Organizatori no 9.maija uz 4. jūliju pārcēla arī Indianapolisas "IndyCar" "Grand Prix" sacensības ceļa trasē. 

"Maijs Indianapolisas spīdvejā ir mans iecienītākais gada laiks, un, tāpat kā mūsu fani, esmu vīlies, ka mums nācās pārplānot Indianapolisas 500 jūdžu sacensības," sacīja sērijas un trases īpašnieks Rodžers Penske.

Sacensības sāksies ar treniņbraucienu sesijām no 12. līdz 14.augustam, kvalifikācijas braucieniem 15. un 16.augustā un turpināsies ar pēdējiem treniņiem 21.augustā.

"Indy 500" norises termiņa maiņai bija nepieciešams pārcelt divas citas "IndyCar" sacīkstes. 2020.gada "IndyCar" sacensību grafiks līdz ar Alabamas, Longbīčas un Ostinas sacensību atcelšanu posmu tagad sarucis no 17 līdz 14 sacīkstēm. 

Lai pielāgotos "Indy 500" sacensību pārcelšanai, 16.augusta sacensības Ohaio štatā tika pārceltas uz 9.augustu un "Gateway 500" mači netālu no Sentlūisas notiks 30.augustā - astoņas dienas vēlāk, nekā sākotnēji plānots.

Sezonu tagad ir paredzēts atklāt ar divām sacensībām Detroitas ielās 30. un 31.maijā, kam sekos sacīkstes Fortvortā, "Road America" Elkhārtleikā un Ričmondā.

Sezonu bija paredzēts uzsākt ar Sanktpēterburgas ielu sacensībām 15.martā, taču tās tika pārceltas uz vēlāku laiku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu