LTRK uzskata par absurdu Tukuma domes lēmumu saistībā ar Pienavas vēja parka būvniecību (9)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), pauž neizpratni un uzskata par absurdu Tukuma novada Domes lēmumu neakceptēt vēja elektrostaciju parka “Pienava” būvniecību - valstiski svarīga projekta ar 100 miljonu eiro ieguldījumu privātā sektorā, portāls TVNET uzzināja kamerā.

LTRK aicina Tukuma novada domi atjaunot sarunas ar projekta īstenotājiem un rast risinājumu projekta būvniecībai, tā kopīgiem spēkiem veicinot investīciju pieplūdi Latvijai un stimulējot vietējās uzņēmējdarbības un ekonomikas attīstību.

“LTRK jau no projekta virzības sākuma ir atbalstījusi tā īstenošanu un uzskata, ka šādu projektu īstenošana Latvijā palielina valsts kopējo energodrošību, samazina atkarību no ārējiem energoresursu nodrošinātājiem un palīdz sasniegt Latvijas izvirzītos klimata mērķus”, saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

LTRK, uzsver, ka šī būtu Latvijā līdz šim lielākā privātā investīcija - gandrīz 100 miljonu eiro apjomā privātā sektorā, no kuras daļa tiktu novirzīta arī Latvijas nodokļu sistēmā, kas šobrīd pastāvošās ārkārtas situācijas laikā, kad daudzi uzņēmumi tiek slēgti, ir īpaši svarīgi un mazinātu ekonomiskās krīzes sekas, bet diemžēl pieņemtais lēmums šobrīd to neļauj darīt.

“COVID-19 globālās pandēmijas izraisītā krīze ir tikai sākuma stadijā, Latvijai būs milzīgs izaicinājums to pārvarēt, tāpēc šobrīd, kamēr ilgst ārkārtas stāvoklis, svarīgāks ir pretējais vektors – naudas iepludināšana ekonomikā, lai nesagrautu tās potenciālu atjaunoties. Ir jādomā, kā glābt Latvijas ekonomiku, nevis dzīt prom 100 miljonu investīciju”, uzsver Endziņš.

LTRK ir pārliecināta, uzņēmējdarbības veicināšanai reģionā, lēmumi par valstij tik stratēģisku un nepieciešamu projektu īstenošanu, būtu jāpieņem valstiskā, nevis pašvaldības līmenī. Šis piemērs vēlreiz apliecina, ka iespējami ātri jāpanāk nodokļu izmaiņas, valstij daļu no uzņēmumu ienākumu nodokļa (UIN) novirzīt pašvaldību budžetā, savukārt iedzīvotāju ienākuma nodokli sadalīt pašvaldībām gan pēc iedzīvotāju dzīves gan darba vietas, kas motivētu pašvaldības jaunu investīciju piesaistei.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu