Iemesls, kādēļ dvieli un peldmēteli nedrīkst glabāt vannasistabā (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Lielākajai daļai cilvēku dvieļi un peldmēteļi glabājas vannasistabā, tomēr tā darīt neiesaka. 

Vannasistaba ir relatīvi mitra vieta, kura ir potenciāli laba vide pelējumam, vēsta portāls "Postimees". Tekstils ir viens no materiāliem, kurā labprāt apmetas pelējuma sēne, - tas sastāv no šķiedrām, turklāt vannasistabā tas ir nemitīgi mitrs.

Lai tīro dvieļu kaudzītē nesāktos pelējums, vannasistaba ir kārtīgi jāizžāvē un jānodrošina automātiskā ventilācija. Tomēr, ņemot vērā vannasistabās valdošo mitrumu, ventilatoram ir jādarbojas vairāk nekā stundu pēc kārtīgas karsēšanās dušā, proti, līdz gaiss atkal ir sauss un nepiemērots pelējuma sēnītei. Teorētiski dvieļu droša glabāšana vannasistabā ir iespējama, taču tas ir dārgi un neparocīgi.

Ja pelējuma sēne iedzīvojas dvieļos, tā rada ārkārtīgi nepatīkamu smaku un iekrāso audumu, to sabojājot. Taču ne vienmēr pelējums ir redzams - dvieļos var iedzīvoties smalkas pelējuma sēņu sporas, kas nav ar aci redzamas, bet arī var būt kaitīgas cilvēka veselībai. 

Eksperti iesaka vannasistabā karināt vienu roku dvieli un vienu dvieli ķermenim, kas pakārts uz īpaša sildītāja vai žāvētāja. Pārējos dvieļus ieteicams glabāt drēbju skapī vai kumodē. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu