Rīgas pašvaldības policija brīvdienās pastiprināti uzmanīs publiskās vietas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pašvaldības policija. Ilustratīvs attēls.
Pašvaldības policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas domes pagaidu administrācija uzdevusi Rīgas pašvaldības policijai brīvdienās pastiprināti uzraudzīt populāras sabiedriskas vietas pilsētā, lai nepieļautu cilvēku pulcēšanos.

Lai izvairītos no vīrusa Covid-19 tālākas izplatības, administrācija un pašvaldības policija iedzīvotājus īpaši aicina izvairīties no pastaigām un sportiskām aktivitātēm plaši iecienītās vietās, piemēram, Lucavsalā, Mežaparkā, Vecāķos, Ķengaraga promenādē un citās līdzīgās vietās.

Ģimenes ar bērniem tiek lūgtas nekādā gadījumā nedoties uz bērnu rotaļu laukumiem, norāda pašvaldībā. Fiziskā distancēšanās pašlaik ir ļoti nozīmīga, un tā ir jāievēro arī siltos un saulainos laika apstākļos, akcentē Rīgas domes pārstāvji.

"Lūgums rūpīgi izvērtēt savas brīvdienu gaitas un atgādinām, ka iedzīvotāju pienākums ir izvērtēt sabiedriskā transporta lietošanas nepieciešamību un izmantot to tikai būtiskos gadījumos," teikts pašvaldības paziņojumā.

Pašvaldība aicina pie iespējas izvēlēties braucienu laikā, kad sabiedriskajā transportā ir vismazāk pasažieru. Īsu braucienu vietā pasažieri tiek aicināti izmantot velosipēdus, doties ar kājām vai izmantot citus pārvietošanās veidus.

Dome mudina iedzīvotājus doties uz tirdzniecības vietām tikai nepieciešamības gadījumā, iepriekš sagatavojot iepirkšanās sarakstu un ievērojot divu metru distanci.

"Pašvaldība darīs iespējami visu, lai nepieļautu vīrusa tālāku izplatību, bet tik pat nozīmīga ir katra cilvēka atbildība. Nedēļas nogalēs ir ļoti liels risks tam, ka daudzi cilvēki dažviet pulcēsies netīšām. Aicinu ik vienu izplānot savas gaitas un pārdomāt brīvā laika pavadīšanas veidus," pauž pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics.

Rīgas domēs atgādina, ka jautājumus par saslimšanu ar Covid-19, profilaksi, pašizolāciju un karantīnu iespējams uzdot Slimību profilakses kontroles centram - 67387661. Savukārt analīžu veikšanai pacientiem ar viegliem saslimšanas simptomiem jāzvana uz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta tālruni 8303. Ja saslimšanas simptomi ir smagi, jāzvana uz tālruni 113.

Jau vēstīts, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu.

Ir aizliegti arī visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšana pulcējoties.

Tāpat ir ierobežota neorganizēta pulcēšanās kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus, kā arī noteikti citi ierobežojumi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu