Vācija neatcels koronavīrusa dēļ noteiktos ierobežojumus agrāk par 20.aprīli

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Vācija neatcels koronavīrusa izplatības dēļ noteiktos ierobežojumus agrāk par 20.aprīli, paziņojis kancleres Angelas Merkeles biroja vadītājs Helge Brauns.

"Mēs nerunājam ne par kādiem atvieglojumiem līdz 20.aprīlim. Līdz tam laikam visi ierobežojumi paliks spēkā," viņš sacījis intervijā izdevumam "Tagesspiegel".

Brauns arī norādījis, ka gados vecākiem cilvēkiem vajadzētu ievērot pārvietošanās un savstarpējas kontaktēšanās ierobežojumus daudz ilgāk nekā pārējiem. 

"Neatkarīgi no tā, kādus lēmumus mēs pieņemtu, vecāka gadagājuma ļaudīm un cilvēkiem ar novājinātu imūnsistēmu mūsu sabiedrībā jātiek efektīvi aizsargātiem pret infekciju, kamēr nav pieejama vakcīna," viņš uzsvēris.

Merkele jau ceturtdien izteicās, ka vēl ir par agru spriest, kad varēs atcelt pašreizējos sociālās distancēšanās pasākumus.

Kā tagad izteicies Brauns, viņš vēlētos, lai Vācija cīņā pret pandēmiju, tāpat kā Dienvidkoreja, izmantotu digitālās izsekošanas metodi, kas ļautu brīdināt cilvēkus, ka viņiem ir bijuši kontakti ar inficētām personām.

Viņš arī atgādinājis, ka Vācija jau ir noteikusi attiecīgus kontaktēšanās ierobežojumus un ka testēšanas līmenis valstī ir augsts. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu